НОВИНИ

Торонто стигнаха до седми решителен мач с Бостън след изключителната драма

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:25, 10.09.2020
Чете се за: 01:08 мин.
Баскетбол
торонто стигнаха седми решителен мач бостън изключителната драма

Шампионите и "Келтите" имаха нужда от две продължения, за да определят крайния изход от срещата, а Бостън могат да съжаляват, защото можеха вече да се класирали за финала в Източната Конференция.

Селтикс започнаха по-активно и през почти цялата първа четвърт поддържаха преднина от няколко точки.

Събитията във втората част до голяма степен се повториха като преднината на Бостън достигна 12 точки в един момент. Силни финални минути на шампионите обаче отново сведоха разликата до само три пункта.

След почивката Раптърс продължиха в добро темпо и това им позволи да поемат лидерството в резултата при 64:62.

Последната четвърт започна при преднина от 7 точки за Торонто, но в заключителните минути победата можеше да отиде при всеки един от двата отбора.

При 98:98 и 3.5 секунди до края Кемба Уокър пропусна за Бостън, а буквално със сирената Паскал Сиакам също пропусна да донесе победата за Раптърс.

В продълженията Джейлън Браун изравни 18.6 секунди преди края за Бостън, а в самия край Пауъл пропусна златна възможност за канадците.

Въпреки това, той се реваншира за своя тим реализирайки два наказателни удара за 125:122 в решаващите мигове на второто продължение.

В последната атака за Селтикс Маркъс Смарт пропусна и така Торонто спечелиха за трети път в серията, което означава, че всичко ще се реши в решителната седма среща.

Кайл Лоути бе най-резултатен за Раптърс, финиширайки с 33 точки, докато за Бостън Браун приключи с 31 пункта.

За "келтите", Смарт приключи с "трипъл-дабъл", но дори това не помогна на тима от Бостън да приключи със серията в изминалата вечер.

Решаващата седма битка ще се състои в ранните часове на съботния ден българско време.

На Запад ЛА Клипърс се доближиха до финалния плейоф след като записаха успех с 96:85 над Денвър Нъгетс и така поведоха с 3:1 победи в серията.

Кауай Ленърд остана на косъм от "трипъл-дабъл" с 30 точки, 11 борби и 9 асистенции. За Денвър по традиция Никола Йокич бе най-добрия на паркета и приключи с 26 пункта.

Битката в серията продължава с мач в събота сутрин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА-София пуска в продажба виртуални билети за мача срещу БАТЕ Борисов
ЦСКА-София пуска в продажба виртуални билети за мача срещу БАТЕ Борисов
Ивет Лалова осма в Чехия
Ивет Лалова осма в Чехия