НОВИНИ

Тошко Йорданов: Заплахата за убийство на Митева беше политическа демонстрация за сплашване

тошко йорданов заплахата убийство митева беше политическа демонстрация сплашване
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:59, 04.09.2021
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Абсолютна политическа демонстрация за сплашване - така Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ" и заместник-председател на партията, определи пред БНР сигнала със заплаха за убийство на председателката на Народното събрание Ива Митева.

"Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ - с името на майка ѝ и с изречението: "Знам къде живее", каза Йорданов.

По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си.

"Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.", посочи още Йорданов.

Кой е Любомир Яков - изпратил имейл със заплаха за убийство срещу Ива Митева

По думите му е имало прекалено много съвпадения.

"Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това - чета и аз от медиите, доколкото знам, ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали. Прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек. Не мисля, че някой се е напил и е изпратил имейл със заплаха", добави той.

Йорданов заяви категорично, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет.

"Ако правилно съм разбрал това, което каза вчера президентът Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание, за да може да се приеме актуализацията на бюджета и още два закона - за НСО и за изваждане на Бюрото за защита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор. Що се отнася до съдебната реформа - за спецсъдилищата, дано да стане, защото вчера БСП, ДПС и ГЕРБ практически саботираха заседанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни. Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество”, коментира Тошко Йорданов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо пристигна в Манчестър
Роналдо пристигна в Манчестър
От 7 септември Канада въвежда нови правила за пристигащите българи
От 7 септември Канада въвежда нови правила за пристигащите българи