НОВИНИ

Тотнъм и Антонио Конте се разделиха

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:05, 27.03.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Италианският специалист Антонио Конте вече не е треньор на английския Тотнъм, съобщиха от лондонския клуб вчера късно вечерта.

В официалното си изявления "шпорите" обявиха, че раздялата с Конте идва по взаимно съгласие, като за напускането на бившия наставник на Ювентус, Интер и Челси се говореше все по-усилено в последно време, след като се появиха информации, че се е стигнало до разрив в отношенията между треньор и футболисти.

Антонио Конте остава Тотнъм на 4-то място в подреждането на Висшата лига само на точка зад 3-ия Манчестър Юнайтед и на две пред 5-ия Нюкасъл, но лондончани имат два мача повече спрямо своите съперници.

"Можем да съобщим, че мениджърът Антонио Конте се раздели с клуба по взаимно съгласие. Отборът се класира за участие в Шампионската лига през първия сезон под ръководството на Антонио. Благодарим му за свършената работа и му пожелаваме успех в бъдеще", се казва в съобщението на Тотнъм

В оставащите срещи до края на сезона "шпорите" ще бъдат водени от помощника на Конте до този момент Кристиан Стелини, който ще работи с бившия играч на тима Райън Мейсън, а целта и пред двамата ще бъде да класират отбора в Шампионската лига по думи на президента на клуба Даниел Леви.

"Остават ни 10 мача във Висшата лига и трябва да се преборим за място в Шампионската лига. Всички трябва да се стегнем. Всеки трябва да вдигне нивото и да направи така, че клубът да завърши възможно най-напред в класирането и да зарадваме нашите верни привърженици", сподели Леви.

Фаворити за треньорската позиция в Тотнъм от следващия сезон са Юлиан Нагелсман и Роберто Де Дзерби, а в пространството се спрягат имената още на Маурисио Почетино и Венсан Компани.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боксовите ни националки на 15-о място в класирането по медали от световното в Ню Делхи
Боксовите ни националки на 15-о място в класирането по медали от световното в Ню Делхи
Разбиха свръхмодерна подземна нарколаборатория (СНИМКИ)
Разбиха свръхмодерна подземна нарколаборатория (СНИМКИ)