НОВИНИ

Тотнъм остана без своя спортен директор Фабио Паратичи

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:06, 01.04.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Тотнъм остана без спортен директор, след като заемащият тази длъжност италианец Фабио Паратичи бе принуден да напусне заради наложената санкция от ФИФА да не упражнява професията си в следващите 30 месеца.

Наказанието на Паратичи е продиктувано от работата му в Ювентус между 2010 и 2021 година и участието му в схемите на клуба за изкуствено надуване на цените на играчите за постигане на капиталови печалби.

Именно тези провинения доведоха до отнемането на 15 точки от актива на "Старата госпожа" в Серия "А", а освен това част от ръководните фактори в клуба бяха наказани да не да не се занимават с футболни дейности за определен период от време.

"Тази седмица - на 29 март - Дисциплинарният комитет на ФИФА обяви, че наказанието, наложено от Италианската футболна федерация на Фабио Паратичи ще важи в целия свят. Това решение бе взето преди обжалването от страна на Паратичи на 19 април, резултатът от което ще бъде взето предвид от акционерите на Тотнъм. Имайки предвид неочакваното решение на ФИФА, Фабио се съгласи моментално да напусне клуба поне до излизане на решението от обжалването му", се казва в изявлението на Тотнъм относно случая с Паратичи.

Фабио Паратичи започна работа при лондончани през юни 2021-а година, като се счита, че именно той е с основна заслуга за привличането на вече бившия наставник на тима Антонио Конте, както и футболисти като Деян Кулушевски и Родриго Бентакур, които дойдоха при "шпорите" от Ювентус.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Лечков, Илиян Стоянов и Венцеслав Стефанов в "Арена спорт"
Йордан Лечков, Илиян Стоянов и Венцеслав Стефанов в "Арена спорт"
От нашите пратеници: Как протича подготовката за изборния ден в секциите в Турция
От нашите пратеници: Как протича подготовката за изборния ден в секциите в Турция