НОВИНИ

Тотнъм пречупи Уест Хям с два гола след почивката и се намести в топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:34, 19.02.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Снимка:
Слушай новината

Отборът на Тотнъм влезе в топ 4 в класирането на Висшата лига, след като постигна домакински успех с 2:0 срещу състава на Уест Хям в двубой от 24-ия кръг.

С успеха "шпорите" излязоха на 4-а позиция във временното подреждането с 42 точки, което е с една повече от петия Нюкасъл. В същото време "чуковете" остават в зоната на изпадащите на 18-о място с 20 пункта.

На "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" лондонското дерби не предложи попадения през първото полувреме, но скоро след почивката домакините поведоха, след като Пиер Емил Хьойберг изведе Бен Дейвис зад отбраната на Уест Хям, а той от своя страна комбинира с Емерсон Роял, който с първото си докосване прати топката във вратата на Лукаш Фабиански за 1:0.

В 72-ата минута Хари Кейн асистира на резервата Хюн-мин Сон, който направи резултата 2:0 и подпечата трите точки за своя тим.

Победата върна Тотнъм на правилния път в първенството, след като в последния кръг те допуснаха изненадващо поражение с 1:4 при визитата си на Лестър.

За Уест Хям пък продължават тежките дни във Висшата лига, тъй като момчетата на Дейвид Мойс имат само една победа в осем срещи в първенството след края на световното първенство в Катар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как живеят косовските българи?
Как живеят косовските българи?
Сирия обвини Израел за въздушния удар в Дамаск
Сирия обвини Израел за въздушния удар в Дамаск