НОВИНИ

Третата линия на метрото няма да работи през уикенда

третата линия метрото работи уикенда
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
16:17, 11.12.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Третата линия на софийското метро Метростанция “Хаджи Димитър” – Метростанция “Красно село” няма да работи тази събота и неделя - 12 и 13 декември, съобщиха от Столичната община.

Причината е извършване в реални условия на тестове на софтуера на системите за контрол и управление на влаковото движение и връзка с новите четири станции от III метролиния: Метростанции „Овча купел“, „Мизия“, „Овча купел II” и „Горна баня“.

Новите четири метростнации и 10 метросъстава ще бъдат оборудвани с нов софтуер. Софтуерът е тестван многократно в лабораторни условия в Германия, а сега е необходимо да бъде изпитан и в реални експлоатационни условия.

За събота и неделя се разкрива и временна автобусна линия М3 с цел осигуряване на транспорт.

Тя ще се движи с маршрут: от спирка с код 0079 „АП "Земляне“ по ул. „Житница“, връзка с МС „Красно село“, бул. „Гоце Делчев“, наляво по бул. „България“, връзка с МС „България“, бул. „Акад. И. Е. Гешов“, ул. „Св. Г. Софийски“, връзка с МС „Медицински университет“, бул. Прага“, бул. „Ген. Скобелев“ връзка с МС „Национален дворец на културата“, бул. „Васил Левски“ (връщане по бул. „Патриарх Евтимий“), връзка с МС „Св. Патриарх Евтимий“, по ул. „Ген. Гурко“, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, връзка с метростанция „Орлов мост“ и метростанция „Театрална“, по бул. „Мадрид“, бул. „Ботевградско шосе“, по ул. „Александър Екзарх“, ул. „Левски вековен“, по бул. „Владимир Вазов“, връзка с МС „Хаджи Димитър“, по ул. „Тодорини кукли“ и по ул. „Александър Екзарх“ по маршрута двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

На 14 декември, сутринта, ще бъде възстановено редовното движение на участъка от третата линия на метрото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца помагат на деца в Бургас
Деца помагат на деца в Бургас
Няма нарушения от страна на МБАЛ-Благоевград по случая с починалата жена
Няма нарушения от страна на МБАЛ-Благоевград по случая с починалата жена