НОВИНИ

Трети пореден успех за България на Балканиадата по волейбол за мъже до 20 г.

Възпитаниците на Мирослав Живков се наложиха над Турция.

Български национален отбор по волейбол за мъже до 20 години
Снимка: Българска федерация по волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
23:31, 15.08.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол за мъже до 20 години спечели трета поредна победа на Балканиадата в сръбския курорт Върнячка Баня. "Трикольорите", водени от треньора Мирослав Живков, победиха с 3:0 (25:15, 25:15, 25:14) състава на Турция.

Първият гейм беше доказателство колко силен елемент в играта на българите е началният удар. След равностойното начало Турция поведе с 8:5. Тогава на сервиса застана Симеон Николов и България записа шест поредни точки. Три от тях бяха асове. Турците, които бяха без загуба до днес, успяха да изравнят до 11:11. След това обаче българският тим се превърна в тотален хегемон на полето. Александър Къндев също показа колко важен е началният удар и след неговите изпълнения българите дръпнаха с 16:11. До края на гейма интрига реално нямаше.

Втората част отново беше демонстрация на мощ от страна на България. Само първите няколко минути бяха равностойни. В играта на "трикольорите" вървеше всичко - начален удар, блокада и атака. България поведе с 10:2 и след това всичко беше ясно.

Третият гейм нямаше голяма разлика с първите два. Николов застана на началния удар и България поведе с 4:0. Турците не можеха да се противопоставят и резултатът растеше непрекъснато. Блокадата също вършеше отлична работа. В нито един момент от мача Турция не успя да намери решение за силните и добре насочени начални удари. Третата част завърши 25:14.

Успехът гарантира място за българите на полуфиналите срещу Гърция в петък, 16 август, от 21:00 часа. Другият мач във финалната четворка е Сърбия-Турция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турска опозиционна партия поиска от Конституционния съд да отмени спорния закон за бездомните животни
Турска опозиционна партия поиска от Конституционния съд да отмени спорния закон за бездомните животни