НОВИНИ

Трето поредно посегателство на автобус от градския транспорт в пловдивския квартал "Столипиново"

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 03.02.2022 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Трето поредно вандалско посегателство срещу автобус на градския транспорт в Пловдив. В квартал "Столипиново" е изпочупен рейс, движещ се по линия номер 6. Случката се разиграва при последния курс на линията късно снощи.

Посегателствата са извършени в рамките на месец и само на фирмата, която обслужва тази линия. Няма пострадали при инцидента снощи.

Инцидентът става на улица "Крайна" в квартал "Столипиново" в неосветен участък, тъй като осветителните тела са демонтирани от уличните стълбове.

В автобуса са били, освен кондукторът и шофьорът, само двама пътници, били са далеч от счупеното стъкло.

Според шофьора на автобуса по стъклото е стреляно с оръжие. "Видях мъж, който държеше оръжие", заяви Васил Василев.

По думите му, ако автобусът е бил пълен, е могло да има и пострадали. Полицията започва разследване на инцидента. В близост са се движили още два автобуса, но те не са засегнати.

Екипи на Шесто управление на полицията в Пловдив започнаха предварителна проверка за увреждането на автобуса от градския транспорт в Пловдив.

Предприети са действия за изясняване на обстоятелствата и установяване на извършителя. На този етап от МВР не потвърждават стъклото да е счупено в резултат на изстрел от оръжие.

"Може би месец преди тунела на "Цар Борис Трети Обединител" пак 16-годишни момчета с въздушен пистолет. Сега снощи. Очакваме полицията да ни каже подробно дали е с оръжие, дали е с камък хвърлено", допълни Васил Тодоров, ръководител "Градски транспорт" в "Хебрус бус" - Пловдив.

Излезлите извън строя вече три автобуса затрудняват изключително много изпълнението на курсовете по график, а шофьорите стоят по месец без работа, казва Костадин Янков, водач на единият от двата автобуса, по които беше стреляно преди месец.

"Няма контрол. Накрая ще останат без рейсове и без шофьори и ще вървят пеша. Ние стоим без работа, чакаме заплати", каза още шофьорът Костадин Янков.

Екипи от Шесто управление на полицията в Пловдив продължават разследването на поредния инцидент с автобус.

Вижте още в прякото включване на репортера ни Николай Райшинов.

Репортер: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон се обяви за реформиране на Шенген
Макрон се обяви за реформиране на Шенген
Над 53 000 дози ваксини са направени в "Пирогов" от началото на имунизацията срещу COVID-19
Над 53 000 дози ваксини са направени в "Пирогов" от началото на имунизацията срещу COVID-19