НОВИНИ

Третодивизионният Чавдар (Етрополе) изхвърли Пирин (Благоевград) от турнира за Купата на България

За момента отборът на Чавдар е единственият аматьорски тим, който продължава напред в турнира

ФК Чавдар Етро поле
Снимка: фейсбук страница на ФК Чавдар Етро поле
bnt avatar logo
от БНТ
17:01, 19.11.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Третодивизионният Чавдар (Етрополе) изхвърли Пирин (Благоевград) с 2:0 на 1/16-финал в турнира за Купата на България и за момента е единственият аматьорски тим, който продължава напред в турнира за Купата на България.

И двата гола за етрополци вкара опитният Николай Ботев, който откри резултата в 11-ата минута, а в 37-ата затвърди успеха на своя тим, който в следващия кръг ще пътува за Варна, за да гостува на последния в efbet Лига местен Спартак.

Заедно с Пирин от турнира отпаднаха на този ранен етап още два отбора от Първа лига – Ботев (Враца) и Хебър (Пазарджик). Врачани отстъпиха с 0:1 на Витоша (Бистрица) от Втора лига, като домакините вкараха в 95-ата минута победното попадение чрез Кристиян Кочилов от дузпа. За врачани единствен на ниво беше капитанът Стефан Гаврилов, който не спря да работи и в двете фази на играта.

Марица (Пловдив) – също от Втора лига, елиминира Хебър (Пазарджик) в голово шоу с шест гола и победи с 4:2. Маричани отново са домакини и в осминафинала, когато ще приемат друг отбор от първото ниво – Арда (Кърджали). Арда (Кърджали) пък спечели с 2:1 като гост на Дунав (Русе) от второто ниво на българския футбол.

Локомотив (София) мина без проблеми през един от лидерите във Втора лига – ОФК Спартак (Плевен) и го победи с 4:1. Срещата премина под знака на напрежението между публиките на двата отбора, като в 37-ата минута агитката на домакините атакува сектора с фенове на Локомотив. В първите 60 минути локомотивци вкараха четири гола и си решиха срещата. Витоша (Бистрица) е следващият съперник на столичните "железничари", като срещата е на 28-и ноември.

Левски не срещна особена съпротива с друг отбор от Трета лига – Вихрен (Сандански), и го победи с 4:1. "Сините" ще играят в следващия етап с Лудогорец (Разград) като гост.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоилов след успеха на Левски над Вихрен: Допускаме елементарни грешки
Стоилов след успеха на Левски над Вихрен: Допускаме елементарни грешки
Задържаните у нас за взрива в Истанбул остават в ареста
Задържаните у нас за взрива в Истанбул остават в ареста