НОВИНИ

Тревожна остава ковид ситуацията в Ловеч, леглата в три общини са заети

тревожна остава ковид ситуацията ловеч леглата три общини заети
bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 27.09.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Ситуацията с коронавируса на територията на Община Ловеч продължава да е тревожна, смъртността, в сравнение с предишните вълни, е по-голяма, положението с болничните легла е тежко. Това стана ясно по време на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус, проведено на този следобед.

Щабът взе решение да се засили контрола по паркирането край кооперативния пазар в сряда, това ще стане с помощта на РУ на полицията.

Община Ловеч е отложила всички масови събития в предстоящите дни, за да ограничи разпространението на вируса, каза кметът Корнелия Маринова, която ръководеше заседанието.

Всички легла в здравните заведения в Троян (две болници), Тетевен и Луковит са заети, ще се разкриват нови. Тревога изрази и д-р Румяна Нановска от МБАЛ "Д-р Параскев Стоянов" в Ловеч, където в интензивното отделение има само едно свободно легло.

В Профилирана езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" и Природо-математическа гимназия в Ловеч има по две карантинирани паралелки, съобщи началникът на РУО Еленко Начев.

Всяка седмица се ваксинират по около 1000 граждани, като половината са с втора игла, но това не е достатъчно, сподели директорът на РЗИ на д-р Росица Милчева. Заболеваемостта в общината е около 360 на 100 000 души и се намира по средата в сравнение с данните за страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВК Марица (Пловдив) започва с гостуване във Франция в Шампионската лига
ВК Марица (Пловдив) започва с гостуване във Франция в Шампионската лига
Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до Купата на Сибир и Далечния изток
Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до Купата на Сибир и Далечния изток