НОВИНИ

Тревожна статистика: Синтетичната дрога е втора по употреба сред младежите

Те отключват психични проблеми и тежки зависимости

откриха домашна лаборатория синтетична дрога софия
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Цанка Семерджиева
22:01, 11.06.2024
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Стотици са новите видове наркотици, нови са и начините за употребата им и доставката от дилърите. Използват се всички платформи за зарибяване на децата.

Това каза в Димитровград директорът на отдел "Борба с наркотрафика" на Агенция "Митници" Стефан Бакалов. Днес в града се проведе кампания на Агенцията "Не сте сами", която има за цел да информира и предпази децата от дрогата.

Българските младежи употребяват най-често марихуана, на второ място са синтетичните наркотици. Те отключват психични проблеми и тежки зависимости. Ако не обърнем внимание на децата си, бъдещето ни е под въпрос, каза още Бакалов.

Той допълни, че след подобни кампании, които правят в различни градове, се случва деца да ги изчакват, за да споделят проблеми и наблюдения. Насочваме ги съм центрове за работа с деца и МВР, каза Бакалов.

Наред с усилията в борбата с наркотрафика информирането на младежите за рисковете от употребата на наркотични вещества трябва да стане национална кауза, каза директорът на Агенция "Митници" Георги Димов.

Стотици деца се включиха в инициативата днес. Подобни кампании трябва да са кауза за институциите, коментира кметът на Димитровград Иво Димов.

Децата се забавляваха с известния дует Торино и Пашата, както и Иван Тишев, който също подкрепи инициативата "Не сте сами срещу наркотиците".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тихомир Грозданов стана помощник треньор на България за Купа „Дейвис“
Тихомир Грозданов стана помощник треньор на България за Купа „Дейвис“
Признаха за виновен по всички обвинения сина на Джо Байдън
Признаха за виновен по всички обвинения сина на Джо Байдън