НОВИНИ

Три български отбора влизат в решителни битки за продължаване в Лигата на конференциите

северномакедонският шкупи удари хегелман играе левски лигата конференциите
bnt avatar logo
от БНТ
09:21, 03.08.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Лига на конференциите
Слушай новината

Тази вечер предстоят да станат ясни всички участници в третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, а нашите погледи отново ще бъдат насочени към българските евроучастници - Левски, ЦСКА и ЦСКА 1948.

Преди седмица единствено "сините" постигнаха победа над своя съперник, надигравайки северномакедонския Шкупи с 2:0 на "Тоше Проески Арена", но резултатът сякаш остана в сянка на случилото се в Скопие и инцидентите, които претърпяха българските фенове след сблъсък с местните привърженици.

Именно тези ексцесии станаха причина за решението тази вечер на стадион "Георги Аспарухов" да не бъдат допускани изобщо граждани на Северна Македония.

Това пък позволи на ръководството на Левски да пусне в продажба допълнително билети, които ще позволят на още повече фенове да гледат своите любимци на живо в опита им да изиграят още един силен двубой и да елиминират състава на Шкупи. Мачът на "Герена" е с начален час 20:00.

Половин час по-късно отборът на ЦСКА гостува на румънския Сепси, като "червените" имат тежката задача да наваксат пасив от 0:2 след първата среща в София преди седмица.

Именно представянето на тима на стадион "Българска армия" преди седем дни стана причина и за треньорската рокада при "армейците" - Саша Илич бе освободен, а на неговото място се завърна Нестор Ел Маестро, който вече води веднъж ЦСКА през сезон 2018/19.

При заминаването си за Румъния вчера изпълнителният директор на клуба Филип Филипов бе категоричен, че българският вицешампион се отправя към северната ни съседка с ясното намерение да заличи пасива си и да елиминира Сепси, но дали това ще се случи предстои да разберем.

Последен от всички български отбори тази вечер от 21:30 часа в действие ще видим ЦСКА 1948, който също има визита на румънски клуб - ФКСБ.

"Червените" загубиха минимално първата среща с 0:1 в София и все още имат своите шансове за продължаване напред при дебюта си в европейските клубни турнири.

Старши треньорът бронзовия медалист от последното българско първенство Атанас Рибарски бе категоричен, че неговите футболисти трябва да търсят ранен гол, но големият минус за тях отново ще бъде липсата на лидера Ивайло Чочев, който все още не е играл през този сезон заради контузия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След случая в Стара Загора: Увеличават се сигналите за домашно насилие
След случая в Стара Загора: Увеличават се сигналите за домашно насилие
ЦСКА с важна информация относно новия стадион и решението на РИОСВ
ЦСКА с важна информация относно новия стадион и решението на РИОСВ