НОВИНИ

Трима души загинаха в тежка катастрофа в Търговищко

полицията издирва годишно момиче софия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:47, 22.03.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжната прокуратура в Търговище разследва тежка катастрофа, при която са загинали трима души, а други двама са пострадали.

Инцидентът е станал около 20.00 часа снощи на пътя село Ковачевец – град Попово. Причините за тежката катастрофа се изясняват. Според първоначалната информация при излизане на товарен автомобил от крайпътна отбивка се е стигнало до сблъсък с лек автомобил, движещ се в същата посока.

На място са загинали трима души – две жени - на 24 г. и 70 г., и мъж на 45 г. Тежко пострадала е 21-годишна жена, която е настанена в болница с опасност за живота. Шофьорът на лекия автомобил - 25-годишен мъж, е с фрактури на двете ръце. Леко са пострадали и водачът на камиона, на 66 г., и неговият спътник, на 57 г.

Направените тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на двамата шофьори са отрицателни. По-младият мъж е неправоспособен, а водачът на товарния автомобил е професионален шофьор.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, разпитват се свидетели на инцидента. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент, продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с двама джудисти на турнира от Големия шлем в Тбилиси
България с двама джудисти на турнира от Големия шлем в Тбилиси
Александър Златков открива кратката програма при мъжете на световното по фигурно пързаляне
Александър Златков открива кратката програма при мъжете на световното по фигурно пързаляне