НОВИНИ

Трима световни шампиони пристигат в Банско за Световната Купа

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:28, 22.02.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Зимни
трима световни шампони приситгат банско световната купа

Трима от актуалните световни шампиони от, завършилото вчера първенство в Кортина д’Ампецо (Италия), ще участват тази седмица в двата старта за Световната купа в гигантския слалом в Банско.

Общо 61 алпийци от 19 държави ще се включат в състезанието като сред тях ще бъде и французинът Матьо Февр, който триумфира в дисциплината в Кортина.

В Банско пристигат още австриецът Марко Шварц, световен шампион в комбинацията и бронзов медалист в гигантския слалом, както и норвежецът Фабиан Вилкенс Солхейм, световен шампион в отборната надпревара.

За България е пътуват още петима скиори, които завоюваха поне един медал от планетарния шампионат. Сред тях са сребърния медалист в гигантския слалом Лука де Алепрандини, лидерът за Световната Купа Алекси Пенторо, бронзовият медалист в комбинацията Лоик Меяр и хърватинът Филип Зубчич, който остана 2-ри в паралелния слалом.

Последният от тази елитна групичка е норвежецът Хенрик Кристоферсен, който преди две години спечели надпреварите в Банско, като тогава той пристигна като действащ шампион в гигантския слалом от първенството в Оре, Швеция.

В Банско ще се поднови и битката за Кристалния глобус, в която Пенторо е актуалният лидер с 924 точки. Французинът е водач също така и в подреждането за дисциплината гигантски слалом с 440 пункта и за паралелен гигантски слалом със 100 т.

България ще бъде представена в Банско от водещия си алпиец Алберт Попов, който на световното в Кортина финишира 24-ти в гигантския слалом.

Двата старта в родния ски курорт са в събота и неделя, 27 и 28 февруари, като първите маншове са от 11 часа, а вторите от 14 часа наше време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вече можем да проверим номера и адреса на избирателната си секция
Вече можем да проверим номера и адреса на избирателната си секция
Синовете на Ганчев и Инджов поемат ЦСКА?
Синовете на Ганчев и Инджов поемат ЦСКА?