НОВИНИ

Турция разби международна престъпна организация и арестува 37 души

турция разби международна престъпна организация арестува души
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:20, 02.11.2023
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

Турция разби международна престъпна организация. В Истанбул са извършени арести на 37 заподозрени, съобщи вътрешният министър на страната, цитиран от Анадолската агенция.

Международната престъпна организация, базирана в Австралия и ръководена от Хакан Айък, която действа в световен мащаб, е била разбита по време на операции в Истанбул, написа министърът на вътрешните работи Али Йерликая в социалната мрежа Екс. В резултат на операциите са заловени 37 заподозрени, добави Йерликая.

"Няма да пощадим организирани престъпни групи, наркодилъри. Независимо от техния мащаб, ние ще разбием организираните престъпни групи и ще ги изправим пред правосъдието", подчерта турският министър.

Предоставяйки допълнителни подробности за групата, Йерликая спомена, че така нареченият лидер на глобалната организирана престъпна организация Мик Хауи е бил убит през 2018 г. Под ръководството на Марк Дъглас Бъдъл престъпната организация продължава да се занимава с различни престъпни дейности в световен мащаб, включително трафик на наркотици, убийства, въоръжени грабежи, палежи и отвличания.

Бъдъл беше задържан в Северен Кипър през 2022 г. и екстрадиран в Австралия. Хакан Айък и Дуакс Хохепа Нгакуру, двама от членовете на групата, поеха ръководството и продължиха престъпната си дейност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работник е с опасност за живота, двигател падна върху него в Благоевградско
Работник е с опасност за живота, двигател падна върху него в Благоевградско
Григор Димитров надви Александър Бублик в два сета и се класира за четвъртфиналите в Париж
Григор Димитров надви Александър Бублик в два сета и се класира за четвъртфиналите в Париж