НОВИНИ

Удар по Милан! Ибрахимович пропуска дербито с Интер

удар милан ибрахимович пропуска дербито интер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 04.02.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович ще пропусне дербито с градския съперник Интер от 23-ия кръг на италианската Серия "А".

Двубоят е от изключителна важност за "росонерите", които изостават на 4 точки от шампиона, които е временен лидер с 53 пункта. Срещата е утре от 19.00 ч. българско време на стадион "Джузепе Меаца", като едва 50% от капацитета на съоръжението ще бъде зает от феновете заради пандемията от COVID-19.

Причината за отсъствието на шведско острие е контузията в областта на ахилеса, която получи по време на мача с Ювентус на 23 януари, разкри наставникът на Милан - Стефано Пиоли, на пресконференцията пред утрешния сблъсък.

"За Златан да отсъства е разочароващо. Стигнахме много далеч с него, но трябва да покажем, че сме силни и без него", заяви италианският специалист.

Освен Ибра, градското дерби с "нерадзурите" пропуска и другия нападател - Анте Ребич, тъй като хърватинът страда от травма на глезена.

В тяхно отсъствие Милан ще разчита на френския национал Оливие Жиру, който имат 5 гола от 14 изиграни срещи през настоящото първенство на Италия.

"Оливие е футболист от международен калибър. Той е гладен да се изяви и е готов за игра, защото е интелигентен, завършен играч, който може да бъде свързващото звено и да се пласира в празните пространства в наказателното поле на съперника", допълни Пиоли.

"Този мач е от огромно значение. Това е дерби, сблъсък на върха на класирането. Победа ще ни даде увереност и сила. Борим се за добър завършек. Обратно сме в битката за топ 4 сега. Бяхме добре организирани и интензивни срещу Ювентус, но ни липсваше просто малко качество, което трябва да намерим утре. Подготвихме се добре – тимът знае колко много значи този мач и искаме да го спечелим. Успех ще ни даде много самочувствие, сила и големи три точки", завърши треньорът на Милан.

Наставникът на Интер Симоне Индзаги смята, че изходът от утрешното дерби няма да реши битката за Скудетото.

"Това е много важен мач, разбира се, особено за феновете на двата отбора, но след това предстоят още доста мачове", заяви Индзаги.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ пита: Кой вариант на Плана за възстановяване и развитие разглеждат в ЕК?
ГЕРБ пита: Кой вариант на Плана за възстановяване и развитие разглеждат в ЕК?
Петте смени на мач стават постоянни от следващия месец
Петте смени на мач стават постоянни от следващия месец