НОВИНИ

Уест Хям елиминира Арсенал от турнира за Купата на лигата, Челси и Ливърпул също продължават към четвъртфиналите

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:38, 01.11.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
уест хям елиминира арсенал турнира купата лигата челси ливърпул също продължават четвъртфиналите
Слушай новината

Отборът на Уест Хям срази с 3:1 като домакин Арсенал в един от най-дългоочакваните двубои от осминафиналите в турнира за Купата на лигата.

На Олимпийския стадион в Лондон "чуковете" на Дейвид Мойс изнесоха много силен мач срещу "артилеристите", вгорчавайки завръщането на своя бивш капитан Деклан Райс, който изкара осем сезона в състава от източен Лондон, в които изигра повече от 200 мача за клуба.

Тази вечер обаче дори той не успя да помогне на своя тим, който се оказа догонващ след 16 минути игра, когато Бен Уайт си отбеляза автогол след центриране от ъглов удар на Джарод Боуен.

В началото на второто полувреме Мохамед Кудус удвои преднината на Уест Хям, възползвайки се от прекрасно диагонално подаване на Наеф Агер, а след точно час игра Боуен направи аванса на своя тим класически с удар от дистанция.

Все пак гостите от Арсенал стигнаха до почетно попадение в самия край на срещата, когато с едно от последните действия в двубоя Мартин Йодегор оформи и крайното 1:3.

Междувременно, на южния бряг Ливърпул победи с 2:1 като гост екипа на Борнемут и също продължава към четвъртфиналите в турнира за Купата на лигата.

На "Виталити Стейдиъм" Коди Гакпо даде аванс на "мърсисайдци" в 31-ата минута, но дргу нидерландец - Джъстин Клуйверт - изравни малко след час игра.

В крайна сметка обаче в 70-ата минута Дарвин Нунес реализира чудесно попадение с удар от средна дистанция, за да донесе успеха на Ливърпул.

По същото време Челси победи с 2:0 като гост втородивизионния Блекбърн и също си гарантира място сред най-добрите осем в турнира за Купата на лигата.

На "Стамфорд Бридж" домакините поведоха в 30-ата минута чрез Беноа Бадиашиле, а в 59-ата и Рахим Стърлинг беше точен, за да оформи крайния успех за своя тим.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саарбрюкен поднесе сензацията и изхвърли Байерн Мюнхен от турнира за Купата на Германия
Саарбрюкен поднесе сензацията и изхвърли Байерн Мюнхен от турнира за Купата на Германия
Йоана Константинова е четвъртфиналистка на двойки на турнир по тенис в Швеция
Йоана Константинова е четвъртфиналистка на двойки на турнир по тенис в Швеция