НОВИНИ

Унгария - България, Ирландия - Франция и още интересни сблъсъци в днешния ден от евроквалификациите

вижте случи първия ден квалификациите евро 2024 обзор
bnt avatar logo
от БНТ
09:34, 27.03.2023
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Мартенската пауза за националните отбори наближава своя край, а в днешния пети ден от старта европейските квалификации предстоят да се изиграят нови осем двубоя от битките по пътя към Евро 2024 в Германия.

Група G

За нас българите най-интересно се очертава да бъде на "Арена Пушкаш" в Будапеща, където момчетата на Младен Кръстаич гостуват на Унгария в опит да забравят лошия си старт в групата и загубата с 0:1 у дома срещу Черна гора. В същото време "маджарите" стартират своята кампания в тези квалификации с надеждата да се се класират на трето поредно европейско първенство.

Гледайте Унгария - България на тази вечер от 21.45 часа по БНТ 1, БНТ 3 и bntsport.bg

В същото време другият двубой от нашата група ще ни предложи интересен балкански сблъсък между отборите на Черна гора и Сърбия, които стартираха битката за участие на европейското първенство с победи и сега ще се надяват да затвърдят добрия старт.

Група В

Световният вицешампион Франция започна ударно своя път към Евро 2024, печелейки с 4:0 у дома срещу Нидерландия в дебюта на Килиан Мбапе като капитан на "петлите". Три дни по-късно момчетата на Дидие Дешан пътуват за Дъблин в търсене на нов успех срещу Република Ирландия, която почива на старта. Ирландците със сигурност помнят последния си двубой срещу французите в квалификации през 2009 година, когато двата тима се срещнаха в решителен бараж за място на Мондиал 2010 в Южна Африка. Тогава Франция спечелиха визитата си в Дъблин с 0:1, но на реванша Ирландия победи със същия резултат и прати сблъсъка в продължение, когато гол на Уилям Галас, дошъл след скандална асистенция на Тиери Андри, даде на "петлите" билет за световното първенство.

По същото време пък Нидерландия ще се опита да се отърси от шока след тежкото поражение в Париж, като в Ротердам "лалетата" на Роналд Куман приемат аутсайдера Гибралтар.

Група Е

В група Е Чехия ще търси затвърждаване на добрия старт и победата срещу Полша с наглед рутинно гостуване в Молдова.

"Дружина полска" от своя страна пък трябва бързо да намери отговор на поражението срещу чехите, като тази вечер Роберт Левандовски и компания ще пътуват до Тирана за среща с коварния състав на Албания.

Група F

В група F Австрия излиза в търсене на втори пореден домакински успех, като момчетата на Ралф Рагник приемат тима на Естония, който преди няколко дни допусна поражение от днешния съперник на България Унгария в контролна среща.

По същото време Швеция приема у дома състава на Азербайджан, като успехът за "Тре Крунур" е задължителен след поражението с 0:3 вкъщи от Белгия на старта на квалификациите.

Програма за евроквалификациите в понеделник (27 март):

Група G

21:45, Унгария - България

21:45, Черна гора - Сърбия

Група B

21:45, Република Ирландия - Франция

21:45, Нидерландия - Гибралтар

Група Е

21:45, Молдова - Чехия

21:45, Албания - Полша

Група F

21:45, Австрия - Естония

21:45, Швеция - Азербайджан

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха свръхмодерна подземна нарколаборатория (СНИМКИ)
Разбиха свръхмодерна подземна нарколаборатория (СНИМКИ)
Манипулират ли се данните за емисиите от дизеловите автомобили?
Манипулират ли се данните за емисиите от дизеловите автомобили?