НОВИНИ

Унгария разгроми Англия и остави зад себе си Германия и Италия в Лигата на нациите

унгария разгроми англия остави себе германия италия лигата нациите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:39, 14.06.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Унгария постигна разгромна победа с 4:0 при визитата си на Англия в двубой от група 3 на Дивизия "А" от турнира Лига на нациите.

Резултатът на стадион "Молиню" бе открит в 16-ата минута, когато Адам Ланг центрира в наказателното поле на "трите лъва", Джоунс Стоунс отклони топката с глава и тя попадна в краката на непокрития Роланд Шалай, който с удар от близка дистанция реализира във вратата на Джордан Пикфорд.

Унгария удвои преднината си в 70-ата минута. Калвин Филипс позволи топката да му бъде отнета в половината на Англия от Мартин Адам, който напредна и пусна диагонален пас по земя към Шалай. Голмайсторът на "маджарите" стреля от движение, а топката мина между краката на Пикфорд и се озова в мрежата.

Съставът на Марко Роси направи преднината си в срещата класическа в 80-ата минута чрез Жолт Наги, който стреля мощно от границата на наказателното поле на домакините и топката влетя в долния десен ъгъл на Пикфорд.

Наги зае ролята на асистент за четвъртото и последно попадение на Унгария във вратата на Англия, когато в 89-ата минута изведе Даниел Газдаг в пеналтерията на домакините и с мек прехвърлящ удар оформи крайния резултат.

Във временното класиране Унгария събра актив от 7 точки и оглави групата си. Втори е тимът на Германия с 6 пункта, трети е европейският шампион Италия с 5, а селекцията на Англия е на дъното с 2 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия вкара пет гола на европейския шампион Италия
Германия вкара пет гола на европейския шампион Италия
Силна подиум тренировка за гимнастичките ни в Израел
Силна подиум тренировка за гимнастичките ни в Израел