НОВИНИ

Уникална драма в Базел прати Фиорентина на финал в Лигата на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:52, 19.05.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
уникална драма базел прати фиорентина финал лигата конференциите
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Фиорентина стана вторият финалист в турнира Лига на конференциите, след като победи с 3:1 в реванша състава на Базел след уникална драма с продължения и по този начин елиминира швейцарците с общ резултат 4:3.

"Виолетовите", които загубиха първия двубой с 1:2 преди седмица във Флоренция тази вечер започнаха безкрайно мотивирано и в 35-ата минута откриха резултата чрез Нико Гонсалес, който засече с глава центриране от корнер на Кристиано Бираги.

Десет минути след началото на втората част обаче Зеки Амдуни наказа груба грешка в отбраната на Фиорентина и вкара за 1:1, извеждайки отново Базел напред в общия резултат.

Последва отново натиск от страна на гостите, който даде резултат в 72-ата минута, когато защитата на швейцарците не успя да изчисти едно високо подаване на Додо, а топката стигна до крака на Николас Гонсалес, който без да се замисля я прати във вратата на домакините, реализирайки второто си попадение в срещата.

Футболистите на Винченцо Италиано се опитаха да решат всичко още в добавеното време, но в крайна сметка се стигна до продължения, където тепърва предстоеше голямата драма.

В началните минути на второто продължение фен по трибуните почувства някакъв проблем, което наложи спирането за играта около десетина минути, докато въпросният привърженик не бъде изнесен на носилка.

Това забавяне се отрази и на добавеното време, за да се стигне до 129-ата минута и моментът на Антонин Барак, който се възползва от едно разбъркване в наказателното поле на домакините и от близо беше точен за 3:1, смълчавайки феновете по трибуните в Базел.

По този начин Фиорентина ще спори с Уест Хям за трофея в Лигата на конференциите, като за "виолетовите" това ще бъде първи финал в Европа след 1990-a година, когато те губят в спора за трофея в Купата на УЕФА от Ювентус с общ резултат 1:3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време, със следобедни превалявания
Слънчево време, със следобедни превалявания
Севиля отново показа защо е "Краля на Лига Европа" и обърна Ювентус след продължения за място на финала
Севиля отново показа защо е "Краля на Лига Европа" и обърна Ювентус след продължения за място на финала