НОВИНИ

Унион Берлин обърна РБ Лайпциг и се върна на второто място в Бундеслигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:05, 11.02.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
унион берлин обърна лайпциг върна второто бундеслигата
Слушай новината

Отборът на Унион Берлин постигна поредната си важна победа в Бундеслигата, след като надигра като гост с 2:1 състава на РБ Лайпциг в дербито на 20-ия кръг от шампионата.

По този начин "железните" записаха петата си поредна победа в първенството, която им помогна отново да се доближат само на точка от лидера Байерн Мюнхен. В същото време "биковете" се свлякоха до 5-а позиция, след като по-рано днес Фрайбург надигра с 2:1 у дома Щутгарт.

Двубоят тази вечер в Лайпциг можеше и да се развие и по по-различен начин за домакините, които откриха резултата в 24-ата минута чрез Бенямин Хенрихс, който се разписа с чудесен удар от дистанция, който не остави шансове на стража на Унион.

След почивката обаче гостите от Берлин обърнаха развоя на срещата в своя полза, а всичко започна в 61-ата минута, когато Яник Хаберер изравни резултата след прекрасен изстрел от воле.

Десетина минути по-късно столичани получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Мохамед Симакан. Зад топката застана Робин Кнохе и той не сбърка, вкарвайки за 2:1 в полза на Унион.

РБ Лайпциг съумя да отговори почти мигновено и в 78-ата минута Юсуф Поулсен прати топката във вратата на гостите за 2:2. За съжаление на феновете на "биковете" обаче след преглед на ситуацията с ВАР голът бе отменен след спорна засада на Тимо Вернер още в началото на атаката.

В крайна сметка това съдийско решение се оказа решаващо за крайния изход от срещата, тъй като до края на мача нов гол не падна и по този начин момчетата на Марко Розе допуснаха своето първо поражение от месец септември насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават протестите срещу пенсионната реформа във Франция
Продължават протестите срещу пенсионната реформа във Франция
Черноморец Бургас с четвърти пореден успех в НБЛ
Черноморец Бургас с четвърти пореден успех в НБЛ