НОВИНИ

Уругвай елиминира САЩ и оформи полуфиналното каре на Мондиала за младежи до 20 години (ВИДЕО)

уругвай елиминира сащ оформи полуфиналното каре мондиала младежи години видео
bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 05.06.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Уругвай стана последният полуфиналист на световното първенство по футбол за младежи до 20 години в Аржентина, след като елиминира състава на САЩ.

В четвъртфинален сблъсък на "Естадио Унико Мадре де Лос Сиудадес" в Сантиаго дел Естеро южноамериканците се наложиха с 2:0 и за пети път в своята история ще бъдат сред отборите, които ще участват в най-важните мачове на Мондиала за тази възрастова група.

Уругвайците взеха преднина срещу САЩ в 21-ата минута чрез Андерсон Дуарте, който се възползва от асистенция на Хуан Крус де лос Сантос.

Лос Сантос отново бе замесен и при втория гол на своя тим, когато в 56-ата минута той достави центриране по земя в наказателното поле на американците, но там в опита си да изчисти Джошуа Уайндър прати топката в собствената си врата, оформяйки крайното 2:0.

По този начин в полуфиналите съставът на Уругвай ще играе срещу тима на Израел, който пък още в събота елиминира с 3:2 след продължения Бразилия.

Другият финалист в надпреварата пък ще бъде определен в сблъсъка между Италия и Южна Корея. "Скуадрата" победи с 3:1 Колумбия, докато азиатците надвиха с минималното 1:0 след продължения отбора на Нигерия.

Полуфиналите на 8 юни (четвъртък) и финала на 11 юни (неделя) от Мондиала по футбол за младежи до 20 години ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само 20 нови случая на коронавирус, няма починали
Само 20 нови случая на коронавирус, няма починали
Защо Община Дупница издаде смъртен акт на Ангел Христов - говори кметът Методи Чимев
Защо Община Дупница издаде смъртен акт на Ангел Христов - говори кметът Методи Чимев