НОВИНИ

US Open ще има нов шампион: Доминик Тийм обяви край на сезона си

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:58, 18.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
open нов шампион доминик тийм обяви сезона
Слушай новината

Световният №6 Доминик Тийм обяви, че повече няма да го видим на корта през 2021 година заради проблемите му с дясната китка, която той контузи на турнира в Майорка през месец юни.

Австриецът съобщи неприятната новина във видео на своя Инстаграм профил, в което съобщи, че се надява да се върне напълно възстановен на корта през 2022 година.

"След една седмица тренировки на корта продължих да усещам болки в китката и знаех, че не е възстановена на 100%. Посетих отново лекарите и решихме да изпробваме консервативна терапия и да дадем повече време на контузията да се излекува. Много съм разочарован, че няма да мога да защитавам титлата си от US Open и ще пропусна остатъка от сезона. Вярвам, че това е правилният път. Имам още много години в кариерата си и ще се завърна едва когато съм напълно възстановен и в перфектна форма за тежки мачове", сподели 27-годишния Тийм.

Това означава, че австриецът на практика овакантява титлата от US Open, която той спечели през миналата година, когато в драматичен финал надигра Александър Зверев.

Преди проблемите с китката Доминик изживяваше много слаб сезон, като бе записал едва 9 победи, като най-доброто му постижение беше 1/2-финал на Мастърс турнира в Мадрид.

Така, Тийм стана втория топ тенисист, който сложи край на своя сезон 2021, след като преди няколко дни Роджър Федерер обяви, че ще се подложи на още една операция на коляното.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори ден на консултации: Ще има ли компромис за кабинет или следват нови избори (ОБЗОР)
Втори ден на консултации: Ще има ли компромис за кабинет или следват нови избори (ОБЗОР)
Екипът на Димитър Бербатов отговори на БФС със съобщение
Екипът на Димитър Бербатов отговори на БФС със съобщение