НОВИНИ

Увеличават леглата за лечение на COVID-19 в София

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
10:24, 17.08.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
недостиг болнични легла преструктурират отделения
Слушай новината

Директорът на Столичната здравна инспекция издаде заповед за увеличаване на леглата за лечение на COVID-19. Tя е съобразена с плана за справяне с епидемията, приет от служебното правителство. Болниците трябва да преструктурират отделенията до утре.

В заповедта е разписано точно кои болници по колко легла за лечение на коронавирусна инфекция трябва да разкрият, в зависимост от 14 дневната заболеваемост.

Сега София е в оранжевата зона и според заповедта трябва да разполага с общо 552 легла за лечение на корнавирусна инфекция. 41 от тях са за пациенти, които се нуждаят от интензивна грижа. Леглата са разпределени в общо 16 болници.

В червената зона, когато заболеваемостта надхвърли 250 на 100 000 души, София трябва да разполага с общо 1339 легла за лечение на COVID-19.

Когато инфектираните в столицата надхвърлят 500 на 100 000 души и градът влезе в тъмночервената зона, леглата за лечение на коронавирусна инфекция ще бъдат увеличени на 1435.

Директорът на Столичната РЗИ иска от Центъра за спешна помощ в София да му докладва ежедневно за всеки случай, в който болница откаже да приеме пациент, независимо дали е с коронавирус или друго заболяване. Целта е да бъде извършена незабавна проверка, става ясно от заповедта на директора на СРЗИ.

Цялата заповед може да прочетете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меси се очаква да дебютира за ПСЖ в края на месеца
Меси се очаква да дебютира за ПСЖ в края на месеца
Рашков преди заседанието на НС: Тук съм от два месеца и половина, как да намеря записи от миналата година
Рашков преди заседанието на НС: Тук съм от два месеца и половина, как да намеря записи от миналата година