НОВИНИ

В две групи ще бъде много горещо тази вечер в Шампионската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:20, 08.12.2020
Чете се за: 01:26 мин.
Футбол
две групи горещо вечер шампионската лига

В група G ще гледаме Барселона-Ювентус, докато в група Н драмата се очаква да бъде до последно, тъй като и Манчестър Юнайтед и РБ Лайпциг и ПСЖ ще влязат с равни точки и изравнени шансове за продължаване към 1/8 финалите.

Голямото дерби безспорно ще бъде в Испания, където Барселона посреща Ювентус в директен спор за първото място в група G. Този двубой отново извежда на дневен ред съперничеството Лионел Меси-Кристиано Роналдо, които ще се изправят един срещу друг за първи път от март 2019-та.

Както знаете, през лятото на същата година португалецът се раздели с отбора на Реал (Мадрид), за да премине в състава на Ювентус.

Ситуацията в групата е такава, че ако "бианконерите" искат първото място в групата, трябва задължително да спечелят тази вечер с поне два гола разлика, а дори това може да се окаже недостатъчно.

В другия мач от групата в Киев също ще бъде напрегнато, защото домакините от Динамо приемат унгарския първенец Ференцварош в директен сблъсък за третото място в групата, което ще даде място във фазата на 1/16 финалите на Лига Европа през пролетта.

В група Н пък ситуацията е доста заплетена, като ПСЖ, Манчестър Юнайтед и РБ Лайпциг спорят в люта битка за първите две места в групата. И трите отбора влизат с по 9 точки в тази борба, като всякакви въртележки са възможни.

Най=напрегнато се очаква да бъде в Лайпциг, където РБ посреща Юнайтед в мач, който германците са задължени да спечелят, за да бъдат сигурни за следващата фаза.

"Червените дяволи" от друга страна биха били доволни и на равенство, което ще им бъде достатъчно за продължаване към фазата на 1/8 финалите, заради разгрома над този съперник с 5:0 преди месец на "Олд Трафорд".

Хиксът би устройвал и играчите на Юлиан Нагелсман, ако вече отпадналия Истанбул Башакшехир поднесе изненада и победи като гост финалиста от последното издание на турнира Пари Сен Жармен.

Последният мач, в който ще бъде заложен място в следващата фаза ще бъде в Рим, където Лацио посреща Брюж. Тук нещата са доста по-прости, тъй като победителят ще играе в ШЛ и на пролет, докато загубилия ще отиде в Лига Европа.

За момента в тази група F води Борусия (Дортмунд), който при победа срещу Зенит (Санкт Петербург) ще си гарантира и спечелването на групата.

Последната група, от която ше се изиграят мачове тази вечер е група Е, където Челси твърдо ще завърши на първото място, следван от Севиля. Краснодар пък ще поеме към Лига Европа за сметка на Рен, които приключват с участието си в евротурнирите през този сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов към студентите: Вие сте бъдещата България и от вас зависи да я съхраним
Борисов към студентите: Вие сте бъдещата България и от вас зависи да я съхраним
Левски Лукойл продължава с победите в НБЛ
Левски Лукойл продължава с победите в НБЛ