НОВИНИ

В Интер се радват, че са по-близо до полуфинала, в Бенфика не са загубили надежда

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:14, 12.04.2023
Чете се за: 04:25 мин.
Спорт
интер радват близо полуфинала бенфика загубили надежда
Слушай новината

Отборът на Интер победи с 2:0 като гост състава на Бенфика в първи четвъртфинален двубой между двата тима от Шампионската, с което "нерадзурите" направиха решителна крачка към влизане в голямата четворка на най-престижния европейски клубен турнир.

Успехът логично зарадва и треньорът на италианския тим Симоне Индзаги, който сподели, че се надява неговите футболисти да повторят това си представяне и на реванша в Милано след седмица.

"Много съм доволен. По-близо сме до полуфиналите, но ни предстои и реваншът, който ще бъде труден. Имаме добър аванс, но остава още един мач. Бенфика се натъкна на Интер, който имаше много воля и кураж. Бенфика е много силен отбор, трябва да направим същия мач и в Милано. Доволен съм и от първото полувреме, защото да играеш тук срещу толкова силен отбор е много трудно. Ясно е, че първият ни гол ни донесе много кураж. Това беше третият ни мач за десет дни, календарът е адски, но ние сме Интер, няма да оставим нито един турнир настрана - независимо дали първенството, Шампионската лига или Купата на Италия. Аз съм свикнал с критиките, това е част от професията. Това, което исках, е отговор от играчите. Чуваме и четем много неща, но сме спокойни и тази вечер видяхте представянето ни", коментира Индзаги.

Наставникът на Интер изрази задоволството си и от факта, че вече има на разположение всичките си нападатели.

"Нападателите ни работиха добре, независимо дали това е Лукаку или друг. Сега имам на разположение всички нападатели, четиримата са способни да играят на най-високо ниво", заяви Симоне Индзаги.

Неговият колега в Бенфика Рогер Шмит пък сподели, че "лисабонските орли" не трябва да губят вяра в шансовете си за класиране за първи полуфинал в Шампионската лига от 1990-а година насам, когато турнирът още е носил името Купа на европейските шампиони (КЕШ).

"В Италия трябва да спечелим. Два гола пасив не е най-доброто, но трябва да вярваме. Беше равностоен мач с малко положения. През второто полувреме упражнихме по-голям натиск, но допуснахме гол. Опитахме са да създадем положения, но не е лесно срещу този отбор, който се защитава с много играчи", заяви Шмит.

Германският специалист коментира още и ситуацията за дузпата, при която Ромелу Лукаку оформи крайния резултат 2:0 в полза на Интер, като според треньора на Бенфика не е трябвало да бъде отсъждан 11-метров наказателен удар.

"Според мен дузпата беше грешно решение на съдията. Като казвам това, мисля, че ние направихме най-доброто. В този турнир играем постоянно срещу много добри отбори, които са и много ефикасни и успяват да печелят този тип двубои. Няма да е лесно да играем в Милано с два гола изоставане, но трябва да атакуваме и в същото време да не допускаме попадения", завърши Рогер Шмит.

Реваншът между Интер и Бенфика в Милано ще бъде следващата сряда (19 април) от 22.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Милков: Откакто е прието европейското предложение за РСМ, не виждаме стъпка към изпълнението му
Николай Милков: Откакто е прието европейското предложение за РСМ, не виждаме стъпка към изпълнението му
Илияна Йотова: Надявам се на много сериозен компромис от страна на партиите
Илияна Йотова: Надявам се на много сериозен компромис от страна на партиите