НОВИНИ

В помощ на учителите: Студенти по педагогика преподават на ученици в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
07:53, 08.12.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Образование

На студентския празник се срещаме с една студентка от Русенския университет. До скоро тя преподаваше онлайн в едно русенско училище, замествайки болна учителка.

След педагогическата си практика четвъртокурсничката Милена Пейкова е проявила кураж и се е решила да застане пред учениците и като техен преподавател, за да помогне и да бъде полезна. А днес, по традиция, тя трябва да празнува и 8 декември.

Заради епидемията от коронавирус в много русенски училища се разболяха учители и някой трябваше да ги замести. На помощ дойдоха студенти от 4-ти курс на Русенския университет "Ангел Кънчев“, които влязоха в класните стаи, за да преподават. А след това някои от тях се включиха и като преподаватели онлайн.

Милена Пейкова е студентка в 4-ти курс, специалност Български език и история.

"Преподавах на ученици от 5-и до 7-и клас по История и цивилизация в училище "Иван Вазов". Връзката с децата беше стопена доста бързо, тъй като съм млад учител. За тях бях ново лице, те ме приеха доста добре и нямам търпение да се дипломирам, за да преподавам", сподели Милена.

Според нея плюсовете на онлайн обучението са, че по този начин може да се запази здравето на преподавателите, но от друга гледна точка, за нея е важен контактът и учебният процес да се извършва в класните стаи.

"Лично за мен, това онлайн обучение не е редно да продължава в много дълъг период. Това, което е предвидено в заповедта на министъра до 21 декември, след празниците е редно децата да се върнат и да се обучават в класните стаи", коментира студентката.

Милена е преподавала 39 часа, като една седмица от тях са били на място в училище, а останалите часове - онлайн.

Репортер: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
35-40% е заетостта в къщите за гости в Сапарева баня
35-40% е заетостта в къщите за гости в Сапарева баня
Педиатър: Нямаме случай на инфектиран служител от преглед на дете
Педиатър: Нямаме случай на инфектиран служител от преглед на дете