НОВИНИ

Валенсия най-накрая спря сушата в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:48, 11.01.2021
Чете се за: 00:35 мин.
Футбол
валенсия накрая спря сушата лига

"Прилепите" спечелиха за първи път от осем срещи насам, надигравайки с минималното 1:0 като гост състав на Валядолид в мач от 18-ия кръг на испанското футболно първенство.

Домакините бяха по-активни през първите 45 минути, но въпреки това най-чистото положение беше в актива на гостите, които уцелиха гредата чрез Хосе Гая в 32-та минута.

Възпитаниците на Хави Гrасия все пак успяха да отбележат единственото попадение в 76-та минута. Героят се казваше Карлос Солер, който се разписа след страхотно изпълнение от дистанция.

Валенсия почти успя да удвои аванса си в 87-та минута чрез Ману Вайехо. След преглед на ситуацията със системата ВАР бе отчетена много тънка засада в зародиша на атаката и в край на сметка голът не бе зачетен.

В последната минута от добавеното време Сержи Гуардиола се размина на косъм от това да донесе точката на своя тим, след като ударът му с глава срещна гредата на вратата на "прилепите".

С този ценен успех Валенсия се изкачи на 13-то място с актив от 19 точки, докато Валядолид се смъкна до 16-та позиция с 18 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кенин отрази мачбол, за да се добере до 1/4 финалите в Абу Даби
Кенин отрази мачбол, за да се добере до 1/4 финалите в Абу Даби
Паднал електрически стълб блокира движението към Самоков
Паднал електрически стълб блокира движението към Самоков