НОВИНИ

Валежи и гръмотевични бури през почивните дни

Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 23.06.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Почти повсеместни валежи се очакват през почивните дни. Ще има условия и за градушки. Предстои и захлаждане, по-съществено в неделя.

Днес в цялата страна, с изключение на Черноморието, ще бъде горещо, с максимални температури от 31° до 36°, на морския бряг между 25 и 28 градуса. В следобедните часове в Източна България ще остане слънчево, но на места в останалата част от страната ще има превалявания, главно в планинските райони, по-интензивни в крайните западни части.

До полунощ валежите навсякъде ще спрат, но утре още преди обяд над Западна, а по-късно и в Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност.

Предупреждение за значителни количества, силни гръмотевични бури и локални градушки е обявено в повечето райони от западната половина от страната.

Слънчево и горещо ще се задържи на изток, където ще духа умерен вятър от изток-югоизток. В останалата част от страната с умерен вятър от северозапад ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 30 и 37 градуса, по Черноморието, където ще остане предимно слънчево, между 26 и 28 градуса. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода е 23°-25°.

В планините преди обяд в Западна България, а по-късно през деня и в централните райони ще има валежи, временно интензивни и с гръмотевични бури. Има условия за градушки. В масивите от Източна България ще остане все още предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток.

И в неделя ще има валежи, локални, интензивни, с гръмотевични бури, а температурите и в източните райони ще се понижат. На много места в страната ще вали и в понеделник, но през следващите дни ще има все повече слънчеви часове.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наско Сираков отрече слуховете за смяна на собствеността в Левски
Наско Сираков отрече слуховете за смяна на собствеността в Левски
Костадинов: Румен Радев повтаря това, което ние говорим още отпреди създаването на правителството
Костадинов: Румен Радев повтаря това, което ние говорим още отпреди създаването на правителството