НОВИНИ

ВАР в България: 94 мача, 55 намеси, 7 грешни отсъждания

видеоповторение ВАР
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 16.11.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Съдийската комисия в лицето на главния инструктор на реферите Радан Мирянов защити работата на своите колеги, занимаващи се с ВАР технологията, по време на мачовете на българска територия.

От комисията обявиха по време на пресконференция, че откакто е въведен видео асистент реферът има 55 намеси, като 48 от тях са отсъдени вярно, а грешки са допуснати в 7 от тях.

Участие в разяснителния урок към журналистите взеха и ВАР мениджъра Петър Петров и зам.-председателя на комисията Георги Йорданов.

Представителите на реферите показаха чрез видео съдържание как се процедира със системата, давайки примери и със звук, как протича комуникацията между главния съдия на терена и представителите на ВАР.

„В изминалите 94 мача от началото на сезона имаме 55 намеси. Това е средно по 1,7 на мач, като от тях положителните намеси са 48. ВАР директно решава само по отношение на това, дали има засада, или няма”, заяви мениджърът на ВАР в България Петър Петров.

От комисията показаха и ситуацията от мача между Славия и Левски (0:1) от 14-ия кръг на българското първенство, защитавайки своята позиция и решението на ВАР да не бъде отсъдена дузпа. По време на мача Билал Бари беше фаулиран. Първоначалната реакция на главния съдия Ивайло Стоянов беше 11-метров наказателен удар, но в последствие фаулът беше даден извън наказателното поле, а реферът показа жълт картон на Венцислав Керчев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две коли се удариха в столицата - има пострадал
Две коли се удариха в столицата - има пострадал
Слабо земетресение в района на Велинград
Слабо земетресение в района на Велинград