НОВИНИ

Във Варна за часове разкриха убийство на жена

варна часове разкриха убийство жена
bnt avatar logo
от БНТ
11:36, 04.04.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Регионални

35-годишен мъж от варненското село Ново Оряхово е задържан за убийство, съобщиха от полицията във Варна. Окръжната прокуратура в града постанови първоначално задържане за 72 часа.

Криминалисти от Окръжната дирекция на полицията са получили сигнал за изчезнала жена – 44-годишната Стоянка от Ново Оряхово. След предприети незабавни действия е установено, че тя е убита от мъжа, с когото живеела на семейни начала и от когото имала 3 деца.

35-годишният Стоян Ст. е известен на органите на реда и осъждан. След като извършил престъплението, той заровил тялото в двора на къщата, в която живеели и инсценирал изчезването ѝ. На 2 април обаче братът на Стоянка подава сигнал в Четвърто районно управления, че от 31 март жената е изчезнала. Роднините ѝ също започнали да я търсят и и забелязали в двора прясно разровена пръст, от която се подавало парче плат.

Часове след подаването на сигнала, на 2 април е намерен и Стоян. Той бил в гориста местност зад къщата с бутилка киселина, с която искал да се самоубие. Самоубийството е било предотвратено, а по-късно мъжът направил и самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Стоян Ст. е задържан за 72 часа и днес прокуратурата внася искане съдът да постанови постоянно задържане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пловдив правят повторна дезинфекция на съдовете за битов отпадък
В Пловдив правят повторна дезинфекция на съдовете за битов отпадък
Мобилно приложение и регистър ще събират и съхраняват данни за здравния ни статус
Мобилно приложение и регистър ще събират и съхраняват данни за здравния ни статус