НОВИНИ

Вавринка премина през Ада, но продължава в Санкт Петербург

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:23, 13.10.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Тенис
вавринка премина ада продължава санкт петербург

Швейцарецът, поставен под номер 5 в надпреварата, отстрани след трисетова битка Дан Евънс от Великобритания, като отрази три мачбола.

В първия сет британецът проби в третия гейм за аванс от 2:1. Вавринка имаше шанс да отговори веднага, връщайки пробива, но Евънс се пребори и поведе с 3:1.

Роденият в Западаен Мидландс тенисист, направи втори решителен пробив в деветия гейм на сета, с което си гарантира и неговото спечелване с 6:3.

Втората част вървеше без възможности за пробив, когато при 4:4 Вавринка пропусна чудесна възможност да нанесе решителен удар.

В 12-та част пък швейцарецът сервираше за оставане, но изостана с 0:40. Трикратният шампион в турнирите от Големия Шлем обаче показа класа и успя да се измъкне от наглед невъзможната ситуация, а в последвалия тайбрек беше повече от категоричен и го спечели със 7:3.

В третия сет Стан поведе с 5:2 гейма и изглеждаше, че няма да има проблеми да стигне до победата. Евънс обаче отново показа борбения си дух и стигна до 5:5, пробивайки на нула Вавринка в гейма, който той сервираше за мача.

При 5:6 обаче, нервите на британеца не издържаха и той инкасира нов пробив, който беше с цената на мач в полза на Вавринка.

Така Швейцарецът, който е финалист в турнира от 2016-та година, се класира за втория кръг, където ще срещне руснака Евгени Донской, койото участва с уайлдкард.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левандовски се размина с тежка травма
Левандовски се размина с тежка травма
76 арестувани в Лос Анджелис след празненствата за титлата на Лейкърс
76 арестувани в Лос Анджелис след празненствата за титлата на Лейкърс