НОВИНИ

Възможно е шофьор да е разнесъл заразата в центровете от семеен тип във Видинско

bnt avatar logo
от БНТ
09:47, 02.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Регионални

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" бума на заразени в социални институции във Видинско.

Тя обяви, че един и същи шофьор е обслужвал центровете за настаняване от семеен тип в града и е възможно той да е разнесъл заразата.

Според нея е било грешка в дома за възрастни хора в гара Орешец да бъде върнат пациент от болницата без да бъде тестван.

Работи се върху възможността при възникване на огнище в социално заведение болни и здрави да бъдат разделени в отделни сгради.

Деница Сачева, министър на труда и социалната политика: Това, което сме направили, е да поискаме и да дадем възможност всички общини, които искат да преместят и да разделят хората да могат да използват стандарта за социални услуги в друг сграден фонд, не само в този.

Ако няма възможност да се направи разделение вътре в самата сграда, кметът може да ги раздели в друга сграда, ние ще заплатим съответно това, ако няма друга сграда, в зависимост от това колко са болните колко са здравите, здравите биха могли да излязат и в местен хотел, който отново да се използва стандарта за социална услуга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боян Чуков: Отмяната на редовните брифинги на Щаба е удачен ход
Боян Чуков: Отмяната на редовните брифинги на Щаба е удачен ход
Илияна Йотова: България продължава да няма стратегия за излизане от кризата
Илияна Йотова: България продължава да няма стратегия за излизане от кризата