НОВИНИ

Вдъхновеният Челси срещу опитния Реал (Мадрид) в спор за място на финала в Истанбул!

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:37, 05.05.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Футбол
вдъхновеният челси опитният реал мадрид спор истанбул

Само преди два сезон английският футбол преживя истински триумф, като излъчи и четирите финалисти в европейските клубни турнири, а тази вечер Челси мечтае да оформи нова изцяло английска битка за трофея в най-престижния европейски клубен турнир.

"Сините" на Томас Тухел приемат в Лондон отборът на Реал Мадрид, който, макар и раздиран от контузии, никога не е за подценяване, особено в Шампионската Лига.

Преди седмица в Мадрид двата отбора завършиха наравно 1:1, а лондончани определено могат да съжаляват повече за този резултат, тъй като определено бяха по-активния тим през всичките 90 минути.

Тук не бива да подценяван и фактът, че Реал със сигурност не показа най-доброто си лице на "Валдебебас", като основна причина за това бе и умората у момчетата на Зидан.

Сезонът на Челси започна неубедително, но замяната на Франк Лампард с Томас Тухел вдъхна увереност на "сините", които днес ще търсят класирането си за втори финал през сезона, след като вече го сториха в турнира за ФА Къп.

Германският специалист все още няма загуба от испански отбор в евротурнирите, а самият Челси е без поражение срещу Реал Мадрид във всичките им пет двубоя до момента.

Лонданчани ще могат да разчитат на всичко най-добро за двубоя на "Стамфорд Бридж", като единствено Матео Ковачич е аут от срещата заради травма в бедрото.

За Реал пък има надежда капитанът Серхио Рамос да играе, като неговия колега в отбраната Рафаел Варан също ще бъде под въпрос до последно. Все пак се очаква Ферлан Менди да започне, въпреки че изпитва леки проблеми. Извън сметките на Зидан със сигурност остават Дани Каравахал, Лукас Васкес и Феде Валверде.

"Лос бланкос" имат положителен баланс срещу английски съперници в елиминационна фаза, като са продължавали в 9 от 14 случая. Зинедин Зидан пък е бил само веднъж отстраняван в този турнир след сблъсък в два мача. Това се случи миналия сезон, когато Реал беше спрян от Манчестър Сити на 1/8 финалите.

Все пак трябва да споменем, че когато испанците завършат наравно у дома в първата среща, само два пъти са продължавали напред от деветте си опита до сега.

Сцената е готова, а цяла футболна Европа очаква да разбере кой ще бъде съперника на Манчестър Сити във финала на Шампионската Лига!

Челси или Реал Мадрид? Отговорът става ясен тази вечер, от 22 часа!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоичков: Честито, "армейци"! Тази година взимаме Купата, а догодина отново шампиони! (ВИДЕО)
Стоичков: Честито, "армейци"! Тази година взимаме Купата, а догодина отново шампиони! (ВИДЕО)
Рикши се превръщат в линейки в Индия
Рикши се превръщат в линейки в Индия