НОВИНИ

Велико Желев и още двама души се разследват за нанасяне на телесна повреда и принуда

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:57, 07.03.2023
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Строителният предприемач и собственик на "Хидрострой" Велико Желев е задържан за 24 часа, потвърдиха от Софийската районна прокуратура. Издирват се още двама души във връзка с разследване за изнудване. Все още няма повдигнати обвинения. Продължават обиските в офиси и имоти на Велико Желев.

Подробности вижте във включването на Иво Никодимов.

Първоначално досъдебното производство в МВР е образувано за нанасяне на лека телесна повреда след упражнено насилие върху бивш служител на Велико Желев. От събраните доказателства, обаче, от прокуратурата установяват, че тази лека телесна повреда е нанесена с цел принуда и преквалифицират обвинението в изнудване.

По случая се издирват още двама души. Има данни, че тримата са принуждавали пострадалия да подпише документ с невярно съдържание. Това потвърди Борислав Георгиев, зам. районен прокурор на София.

Велико Желев е задържан за 24 часа, другите две лица се издирват от МВР, уточни Георгиев.

"Пострадалото лице е разпитано. Принудата, упражнена срещу пострадалия, е по повод имуществено разпореждане - поемане на задължения. Става въпрос за дружествени взаимоотношения. Това е бил бивш негов служител", каза заместник районният прокурор.

Предстои наблюдаващият прокурор да извърши оценка на доказателствата. Претърсванията и изземането на веществени доказателства е продължило до полунощ.

Полиция пред къщата на Велико Желев в "Св. св. Константин и Елена" (СНИМКИ)

Междувременно в 10 часа тази сутрин започна обиск в къща на Велико Желев във Варна.

Регионалният министър Иван Шишков коментира в интервю за БНР, че е изненадан от ареста на Величко Желев. Според него проблемът със строителството на пътищата не е в изпълнителите, а във възложителите в лицето на държавата.

Задържан е собственикът на "Хидрострой" Велико Желев

Собственикът на "Хидрострой" Велико Желев беше задържан снощи. В офиса на бизнесмена на столичния булевард "Цар Освободител" според наши източници е извършено претърсване в негово присъствие.

По неофициална информация разследването е за принуда. Желев е бивш шеф на Агенция "Пътна инфраструктура", а името на дружеството му "Хидрострой" е сред компаниите, получили авансови плащания за строителството на магистрала "Хемус".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Петев пред завръщане в Полша
Ивайло Петев пред завръщане в Полша
ПФК Арда привлече младежкия национал Станислав Дюлгеров
ПФК Арда привлече младежкия национал Станислав Дюлгеров