НОВИНИ

Великобритания поиска Евро 2020, ще се бори с Бългрия за Мондиал 2030

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:02, 02.03.2021
Чете се за: 01:04 мин.
Европейски футбол
великобритания поиска евро 2020 бори бългрия мондиал 2030
Снимка: goal.com

Премиерът на Велибритания Борис Джонсън в прав текст обяви, че страната има готовност да приеме всички мачове от предстоящото Европейско първенство по футбол и вече е информирала УЕФА за това.

Премиерът на Велибритания Борис Джонсън обяви, че страната има пълна готовност да приеме всички мачове от предстоящото Европейско първенство по футбол и вече е информирала УЕФА за това решение.

На Острова вече изпълниха първоначалната схема за ваксиниране на всички най-уязвими групи и през уикенда преминаха границата от 20 милиона души, които вече са ваксинирани срещу COVID-19.

Миналата седмица правителството на Великобритания обяви, че стадионите ще бъдат частично отворени на 17 май, а на 21 юни мерките ще бъдат разхлабени още повече.

Оригиналният план за Евро 2020 предвижда "Уембли" да приеме седем мача от шампионата на Стария континент. Борис Джонсън обаче вчера обяви, че страната е готова да домакинства всички срещи.

"Ако те (УЕФА) искат да преместят някои мачове при нас, ние определено ще ги подкрепим", заяви Джонсън пред "Сън".

От Европейската футболна централа все още официално поддържат тезата, че се придържат към оригиналния план Евро 2020 да се проведе в 12 града. Все повече са информациите обаче, че централата ще вземе решение първенството да се състои само в една или две страни.

Джонсън също така сподели, че неговото правителство ще отдели 2.8 млн. паунда, за да може Англия, Шотландия, Уелс, Северна Ирландия и Ирландия да издигнат съвместна кандидатура за Световното първенство през 2030 г.

За същия форум преди време обяви, че ще кандидатства и българското правителство, като планът е да бъдем домакин заедно с още три балкански страни - Гърция, Сърбия и Румъния.

"Ние много искаме да върнем футбола в дома му през 2030 г. Мисля, че това ще бъде правилното място. Това е родината на футбола и е точното време. Ще бъде абсолютно удивително за страната", добави премиерът на Великобритания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неймар аут и за реванша срещу Барса
Неймар аут и за реванша срещу Барса
Млад мъж беше пребит и намушкан с нож в София
Млад мъж беше пребит и намушкан с нож в София