НОВИНИ

Венци Стефанов: Ако спечелим Купата на България, ще празнувам с тениска на Путин

Славия Венцеслав Стефанов Венци
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:45, 03.03.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че ако отборът му триумфира в Купата на България, той ще отпразнува победата, облечен с тениска на президента на Русия Владимир Путин.

Столичанинът заяви, че победата над Берое е била заслужена.

"Честит празник на всички българи и благодаря на феновете на Славия, че ми подариха шал. Ще пазя внимателно този скъп подарък. Заслужавахме победата, имахме повече положения. Берое е добър отбор, желая им успех. Нямам предпочитания за съперник на полуфиналите. До полуфиналите на турнира се класираха четирите най-добри отбора в България", смята той.

Венцислав Стефанов се оплака от играта на противниковите състезатели срещи играчите на "белите".

"Надявам се да няма контузии, защото противниковите състезатели скачат на нашите на живот и смърт. Има футболисти, дошли в България да играят карате. Видях две влизания, които бяха недопустими, съдията им спести по-тежки картони", допълни той.

През 2018 г. Славия спечели Купата на България, а президента на тима се появи на терена с тениска на Путин.

"Ако вземем купата, пак ще изляза с фланелка на Путин. Всички, които обичат България, да не забравят, че руснаците два пъти идваха приятелски и дано трети път дойдат приятелски. Ако продължаваме така, може и да не дойдат приятелски и да хванем късата клечка. Видях, че на Шипка хвърчат снежни топки наляво-надясно. България е за българите, нека не си затваряме очите. Случилото се между Русия и Украйна си е тяхна работа, те са братски народи и ще си решат проблема. Дайте да си гледаме държавицата, предстои поскъпване. Бъркаме се там, където не ни е работата. Ако не се бъркаме, ще имаме евтина газ. Тръгнахме с мечката мед да ядем, а мечката е опасна, внимавайте", предупреди той.

Венцислав Стефанов коментира отлагането на изборния конгрес за президент на Българския футболен съюз.

"За мен най-добрият вариант е да има единение. Вместо да сме заедно и да работим за футбола, ние се делим. Нека това, което се случва, бъде за доброто на спорта и футбола. Аз не мога да му бъда самонастойник на Бербатов, казал съм мнението си за този човек. Нека хората, които му имат доверие да продължат по същия път, пък дано успеят", заяви той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баща на тригодишно българче обмисля да влезе в Украйна, за да го евакуира
Баща на тригодишно българче обмисля да влезе в Украйна, за да го евакуира
Договорено е отваряне на хуманитарни коридори за евакуиране на цивилни от Украйна
Договорено е отваряне на хуманитарни коридори за евакуиране на цивилни от Украйна