НОВИНИ

Венци Стефанов: Бъдещето на Славия е сигурно, искам участие в евротурнирите

венци стефанов очаквам добри дни българския футбол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:07, 10.02.2022
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви на пресконференция днес, че бъдещето на клуба е сигурно и допълни, че иска "белите" да участват в евротурнирите през следващия сезон.

Най-старият столичен клуб приключи есенния дял от шампионата на 5-о място, на три точки зад третия Черно море, което им дава реален шанс да постигнат целта.

Славия продължава и в турнира за Купата на България, като им предстои двубой от 1/4-финалите на надпреварата с Берое в началото на март.

"Футболистите показаха голямо старание по време на подготовката в Турция", похвали ги Стефанов. Той е доволен и от новите попълнения, особено от испанеца Йон Бакеро, който е син на известния бивш играч на Барселона Хосе Мари Бакеро. Другото ново име в белия отбор е Александър Иванов - син на новия технически директор на БФС Георги Иванов-Гонзо.

Има вероятност към състава да се присъедини и футболист от Нюкасъл, но е воден само разговор с футболния мениджър Лъчо Танев. Все още не е ясно дали ще има трансфер, стана ясно на пресконференцията.

Относно завръщането на Филип Кръстев от Манчестър Сити у нас и преминаването му в Левски, Венци Стефанов поясни, че със Славия никой не е говорил. Вероятно мениджърът му директно се е свързал с Левски, предполага президентът на "белите". Той пожела всичко хубаво на Филип Кръстев, който е рожба на Славия. А за Левски Стефанов сподели, че вижда един доста по-добър отбор.

Босът на "белите" говори и за за своя съдружник Младен Михалев, когото премиерът Кирил Петков вчера назова сред извършителите на престъпления, за които е предал на прокуратурата медийни публикации.

Стефанов разказа, че преди 25-26 години се захващат със Славия заедно с Михалев, за да спасят клуба. През това време през школата на Славия минават по 500-600 деца на година.

"Щастливи сме, че сме им дали възможност да осъществят мечтите си", допълни Венцеслав Стефанов.

Той подчерта, че "белите" нямат стотинка задължения, нямат заеми, не са получавали никаква помощ от държавата и са изрядни данъкоплатци, за което има документи.

"Нямаме нито една обществена поръчка. Не сме крали пари. Не сме приватизирали", отсече още Венци Стефанов.

Стефанов изрази дълбоко разочарование и обида от постъпките на опозицията във футбола начело с Димитър Бербатов.

"Обединението прави силата, не разединението", припомни той и посочи, че щабът на Бербатов обикаля клубове и злослови за Боби Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов, което е недостойно.

Заради недостойните прояви Стефанов призна, че няма да стисне ръката на Бербатов, ако бъде избран за президент на БФС на конгреса след месец.

"Вътрешно съм убеден, че Боби ще спечели", заяви благодетелят на най-стария столичен клуб.

Той посочи, че едни 500 000 - 600 000 лв. ще бъдат похарчени за провеждане на конгрес, вместо да отидат за аматьорския футбол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В САЩ отчитат рекорден скок на потребителските цени
В САЩ отчитат рекорден скок на потребителските цени
Локомотив София подписа договор със защитника Давид Малембана
Локомотив София подписа договор със защитника Давид Малембана