НОВИНИ

Венци Стефанов: Няма да се разделяме със Загорчич, единствено в България се чупят стадионите

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:41, 11.04.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
венци стефанов разделяме загорчич единствено българия чупят стадионите
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция, на която говори за случващото се в "Белия клуб", бъдещето на старши треньора Златомир Загорчич, мачът срещу ЦСКА и други интересни теми.

На първо време Стефанов увери, че засега клубът няма намерение да се разделя с наставника си Загорчич, а и той не е пожелавал да си тръгне.

"Ако Заги е решил, че не му се работи, да дойде и да каже. Поне пред мен не е казвал това. Не сме имали намерение да се разделяме с него. На този свят няма нищо вечно", започна босът на "белите".

Президентът на Славия коментира още и развитието на юношата на клуба Мартин Георгиев, който в момента играе за Барселона, а по думи на Стефанов "каталунците" са доволни от него.

"Хората го приемат с огромни надежди и се отнасят добре с него. Той им отговаря със силни игри. Държах да отида да видя с очите си за какво става въпрос след публикациите в пресата. Срещнахме се с ръководството на Барселона. Доволни са от него и развитието му, добре се справя и с езика. Той е един от футболистите им, с които са свързани надеждите им. Радвам се, че Мартин се адаптира добре, играе и хората имат надежда в него", сподели Стефанов.

Венци Стефанов говори и за последния мач на Славия в първенството, загубен у дома с 0:2 от ЦСКА, като разкри, че ако през първото полувреме гол на "белите" не е бил отменен, те са имали сериозни шансове да стигнат до успеха.

"Не съм съгласен, че главният съдия трябва да се съобразява с ВАР. Ако сега бяхме повели с 1:0 срещу ЦСКА на полувремето, определено имахме много сериозни шансове за победа. Вуцов имаше нужда от глътка въздух. Тези колебания, които допусна в последно време, няма да се отразят на бъдещето му. Сега предстоят много сериозни мачове за нас", коментира още дългогодишният ръководител на Славия.

Босът на "белите" не пропусна да коментира и темата с изпочупените седалки на стадион "Александър Шаламанов" от феновете на ЦСКА, като заяви, че "държавата трябва да накаже тази група наркомани, които вандалстват".

"В тази държава трябва да има ред и здрава ръка. Имаме си всичко в нашата страна, но няма кой да удари по масата. Този, който прекъсне уличната престъпност, ще бъде премиер за много дълго време. Не мога аз да определям какви трябва да бъдат наказанията. Държавата трябва да накаже тази група наркомани, които вандалстват. За следващите мачове срещу Левски и ЦСКА билетите ще бъдат по 100 лева, след като сега имаше 1300 счупени седалки. Българският футболен съюз не може да накара стадото да си изхвърли мършата. Вандализмът може да бъде спрян със санкции от държавата. Единствено в България се чупят стадионите", завърши Венци Стефанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"С бистър ум зад волана": Масови проверки на шофьорите за алкохол и наркотици
"С бистър ум зад волана": Масови проверки на шофьорите за алкохол и наркотици
Скок на цените на такситата в Пловдив
Скок на цените на такситата в Пловдив