НОВИНИ

Венци Стефанов: Преди година имаше питане от ЦСКА за Кирилов, офертата на ЦСКА 1948 е най-добра за всички

венци стефанов година имаше питане цска кирилов офертата цска 1948 добра всички
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 26.08.2022
Чете се за: 05:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира трансфера на капитанът на "белите" Радослав Кирилов в състава на ЦСКА 1948. Националът на България подписа договор за 3 години с тима, воден от Любослав Пенев.

"Ради Кирилов е в силата си, нормално е да спечели и повече пари в последните си години на терена – все пак трудовият живот на един футболист като футболист не е много дълъг. Аз и моите колеги винаги сме давали път на футболистите да продължат при по-добри условия", обяви Стефанов в Прекслуб "България".

Босът на Славия разкри, че интерес към Кирилов от страна на ЦСКА е имало преди година, но не и сега.

"Ако го държим Ради още три години, някой от младите няма да получи възможност да пръкне. Ще се радвам, ако Загорчич даде шанс на още едно-две дарования от школата на Славия. Миналата година имаше питане от ЦСКА за Ради Кирилов, тази година никой от ЦСКА не се е обаждал за него. Журналисти си пишеха съчинение по картинка. За него все още има оферта от Саудитска Арабия, която щеше да е добра за него, но те се мотаят вече трета седмица. Няма изпратени параметри за Ради. Офертата на ЦСКА 1948 е добра и за двете страни, приехме я. Наближава краят на трансферният прозорец, договорът му, доколкото знам е за три години. След три години, живот и здраве, Ради ще се върне в Славия", заяви той.

Президентът на "белите" коментира и напускането на една от звездите на столичани Йон Бакеро.

"Едни фигури излизат от Славия, други влизат. Бакеро дойде свободен, без никакви претенции, игра момчето, шапка му свалям за мъжеството. Дойде след това и каза, че 12 години е извън Испания, време било да се прибере вкъщи, имаше още година и половина договор, но първо трябва да сме хора. Когато си човек с футболистите, те ти вярват. Дадеш ли дума, трябва да я изпълняваш. Може да има още изходящи или входящи трансфери. Всичко е възможно на този свят. Е, има две-три невъзможни неща", допълни Стефанов.

Венци Стефанов определи Светослав Вуцов като най-добрия български вратар в момента, но го посъветва да не ходи в ЦСКА, въпреки че Вуцов-младши е фен на "червените" от дете.

"Светльо Вуцов е най-добрият вратар в България според мен, качествата му са безспорни, започна вече да уляга, сериозен е в тренировките и режима, ще му дойде времето, спокоен съм за него. Има сериозен интерес за него. За последните 20-25 години само Славия е продал четирима-петима вратари. Светльо е привърженик на ЦСКА, но знае, че в Славия сме му дали шанса да стане това, което е в момента и че само в Славия може да разкрие истинския си потенциал. В ЦСКА би бил под огромен натиск, напрежение – като Бусато вчера или като Ники оня ден. И довиждане. А пейките са студени, може да хване ишиас", добави силната фигура на стадион "Александър Шаламанов".

"В стартовите състави на нашите отбори в евротурнирите само Ла Бамба и хоп – тук се мерне Турицов, там се мерне Космонавтче. Ще ни трябва Дейвид Копърфийлд в националния отбор. За 28 години толкова дървета съм изял от агенти, колкото ти банички не си изял. Накрая идва някакво момче – плащаш му самолетни билети от Аржентина или там някъде, Славия само от своите рожби е спечелил пари. Само тогава се вижда какво е свършено в клуба. Може би не съм достатъчно кадърен да взема футболист за три милиона и да го продам за седем милиона. Ако е от Сърбия или Хърватия, може да му вземеш и 30 милиона. В България има футболисти от кол и въже, а разходите по българските футболисти са два пъти по-малко от тези за чужденците", каза още Венцислав Стефанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивските отбори дават старт на осмия кръг в Първа лига
Пловдивските отбори дават старт на осмия кръг в Първа лига
Зам.-директорът на "Гранична полиция" Деян Моллов е подал оставка
Зам.-директорът на "Гранична полиция" Деян Моллов е подал оставка