НОВИНИ

Венци Стефанов се изказа за формата на Първа Лига и отново захапа Краев

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:21, 16.03.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Футбол
венци стефанов изказа формата първа лига отново захапа краев

Босът на Славия сподели, че за него форматът на първенството с 16 отбора е най-правилният за българския футбол и, че няма гаранции, че нищо няма да се промени преди началото на новия шампионат.

Тези му думи идват само ден, след като Атанас Фурнаджиев обяви, че родното първенство ще запази формата с 14 отбора и през следващата кампания.

"Вече три години говоря против формата на сегашния шампионат. За мен форматът с 16 отбора е най-точният за българския футбол - 30 кръга и още шест-седем срещи за Купата на България. Четох, че Фурнаджиев казва, че за новия сезон не могат да се променят нещата. Не, абсолютно форматът може да се промени за новия сезон. Явно не е добре запознат човекът. На него силата му е в другия бизнес - с автомобилите. Важни са хората по регионите, а не какво казал този или онзи. В Швейцария за всяко нещо правят референдум, а ние тук - куче влачи рейс.

Пак казвам, дайте да видим кой е дал. Който е дал, той да седне на масата. Има право да говори, само който е дал. Не ни трябват такива дето само са яли. Решенията трябва да идват от тези, които дават - Гриша Ганчев, Сираков, Кирил Домусчиев, шефовете във Враца, ТИМ във Варна, Найденов, Крушарски, хората в Ботев (Пловдив), Иван Василев и т.н. Тези хора дават. В Пирин ситуацията малко изглежда "ела ме ритни", не се знае кой пие и кой плаща, но е хубаво, че и там се дават пари за футбол. Благоевград е може би най-футболният град в България. "Ако си дал" - това е", сподели Стефанов.

Президентът на Славия не пропусна темата и за националния отбор, като призова да бъде дадено време на новия селекционер Ясен Петров, а също така не пропусна отново да се заяде с Божидар Краев.

"Нека видим националния отбор под ръководството на Ясен Петров в един-два мача и тогава да говорим. Смятам, че този човек има потенциал. Нека видим какво ще стане. Знаете приказката, че всеки редник носи в мешката си маршалски жезъл. Българите сме царе на отрицанието! Ако има как, ще оплюем всички. Сърбите са много различни от нас, те са шовинисти, държат на приятелството. Колкото сърби са били в Славия, не съм чул някой от тях да каже за друг сърбин, че е лош футболист. Само викат: "Кой? Този ли? Ооо, супер! Супер! Първа лига". Много е верен вицът, че до българския казан в Ада няма дявол, защото който тръгне да излиза от казана, другите го хващат за краката и го дърпат надолу. Нека дадем малко време на Ясен Петров. Божидар Краев ми се струва нахално момче, на всичко отгоре - средняк. Ако е много добър, ще играе в клуба си. Добре че там е по-топло времето, иначе щеше да хване дискова херния.", завърши в типичния си стил Венцеслав Стефанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фейсбук ще плаща на медийните корпорации в Австралия
Фейсбук ще плаща на медийните корпорации в Австралия
Само 13 са свободните легла за COVID пациенти в Кюстендил
Само 13 са свободните легла за COVID пациенти в Кюстендил