НОВИНИ

Венци Стефанов: Всички отговорни фактори знаят кой клуб с кой съдия се заиграва

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:23, 18.11.2022
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
венци стефанов всички отговорни фактори знаят клуб съдия заиграва
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция, на която засегна редица теми, свързани с български футбол, представянето на "белите", националния отбор, съдийството в Първа лига, както и ексцесиите по трибуните след края на двубоя срещу Левски.

Босът на Славия сподели, че е останал доволен от някои неща при "белите" през есента, но други не са му се понравили.

"Много неща в Славия ми харесаха, но имаше и такива, които не ми се понравиха. Имаме добър колектив, а в момента расте поредното ни талантливо поколение. Момчетата се бият до последно. Нямаме сериозни финансови възможности като първите три отбор в класирането, но винаги искаме да играем до последно и да радваме феновете. Вероятно през зимата ще имаме 3-4 нови попълнения, за да се засили конкуренцията, а може и някой да излезе. Имаме амбиции", каза Стефанов.

Бизнесменът говори и за бъдещето на вратаря Светослав Вуцов, като заяви, че за момента нито един клуб не е отправял оферта за стража.

"Реално до момента няма оферта за него. Не ми се иска главата му да се пълни с такива работа сега. Момчета заслужава да играе в добър европейски отбор. Питат и за други наши момчета, но няма нищо конкретно. Даваме шанс на много наши футболисти, които успяват да преминат в добри европейски клубове и да се развиват. Предполагам, че хората чакат края на Световното първенство", заяви Венци Стефанов.

Президентът на Славия коментира и представянето на националния отбор по футбол в последните няколко срещи, споделяйки, че иска безкрайно много да види тима ни на Евро 2024.

"Намеси се човек със здрави панталони. Наложи младите и те му се отблагодариха. Няма ги вече префърцунените госпожици. Дано продължим по същия начин. Иска ми се безкрайно да се класираме за Европейското първенство през 2024 година, но и на следващите големи шампионати. Ако успеем да направим това, няма да има по-щастлив човек от мен", сподели босът на "белите"

Стефанов не пропусна да каже няколко думи и за съдийството и използването на ВАР в двубоите в Първа лига

"Всички отговорни фактори знаят кой клуб с кой съдия се заиграва. Има такива (рефери), които не могат, но има и други, които правят нещата умишлено. Облагодетелстваните винаги са едни и същи. Те пискат най-много. Много клубове са ощетени от ВАР, но и много са поощрени. Извиненията към Славия не ме топлят", заяви той.

Накрая Венци Стефанов коментира и ексцесиите по трибуните на "Герена" след края на двубоя между Левски и Славия, спечелен от "белите" с 2:1.

"Не мога са разбера, защо полицаите не се намесиха. Просто си стоят и гледат. Ако са скаути, да говорим с тях по други въпроси. Явно трябва сами да си извадим каруцата от калта. Българинът разбира само от две неща - от тояга или да му бръкнеш в джоба", завърши Венцеслав Стефанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хартиена бюлетина или машини: Политическите коментари от деня (видео)
Хартиена бюлетина или машини: Политическите коментари от деня (видео)
Аоияма с нова загуба във Фукуока
Аоияма с нова загуба във Фукуока