НОВИНИ

Верижна катастрофа с 4 автомобила на околовръстното на Пловдив

протест мантинели околовръстното пловдив
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
19:46, 24.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Регионални
Слушай новината

Верижна катастрофа с четири автомобила затруднява движението на околовръстния път на Пловдив. Сигналът за произшествието, станало на кръстовище между Кукленско шосе и разклона за село Марково, е получен след 17.10 ч.

По първоначални данни няма пострадали, но са нанесени материални щети. Два екипа на полицията подпомагат трафика. От пресцентъра съобщават, че по случая ще бъде взето административно отношение.

Имаше сериозни спорове между експерти относно безопасността на околовръстния път на Пловдив. На Великден на това шосе тежка катастрофа отне три човешки живота.

На среща при областния управител на Пловдив вчера специалисти и администрация поеха ангажимент до 15 юли да бъде готов новия проект на третия, все още неремонтиран участък от пътя. В проекта ще бъдат включени няколко аварийни площадки за спиране, а мантинелите ще бъдат поставени на метър и половина от края на пътното платно.

Различни организации и граждани поискаха ограничителните съоръжения на пътя да бъдат премахнати, защото визуално стесняват трасето и го превръщат в "улей на смъртта".

Според Агенция "Пътна инфраструктура" трасето е проектирано според всички изисквания на българското и европейско законодателство. След като новия проект бъде одобрен, се очаква ремонтът да продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще разчетат данните от черната кутия на разбилия се изтребител МиГ- 29
Как ще разчетат данните от черната кутия на разбилия се изтребител МиГ- 29
Какви грешки допускат в речта си политиците?
Какви грешки допускат в речта си политиците?