НОВИНИ

Верона удари Специя и го прати в Серия "А", Каляри се завърна в елита на Италия

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:38, 11.06.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
верона удари специя прати серия каляри завърна елита италия
Слушай новината

Отборът на Верона заслужи последното свободно място в италианската Серия "А" за следващия сезон, след като победи с 3:1 състава на Специя в директен спор за оставане на елита.

За първи път в историята два тима, завършили с равен актив в края на редовния сезон от 38 кръга, трябваше да решат помежду си кой да запази мястото си в най-високото ниво в Италия и кой да поеме към Серия "Б".

По регламент този сблъсък трябваше да се проведе на неутрален терен, като в този случай за арена на сблъсъка бе избран "Мапей Стейдиъм" в Сасуоло, дом на едноименния тим.

Решителният мач започна ударно за Верона, които откриха резултата след само пет минути игра чрез Давиде Фараони, но десет по-късно Итън Ампаду възстанови паритета.

До края на първата част обаче Сирил Нгонге на два пъти порази вратата на "белите", с което гарантира оставането на тима от града на Ромео и Жулиета в Серия "А" и през следващия сезон.

След почивката Специя имаше златен шанс да се върне в битката, когато тимът получи дузпа, а Фараони получи червен картон. М'Бала Нзола обаче пропусна от бялата точка и засили отбора си отново към Серия "Б", откъдето "белите" заслужиха промоция преди два сезона.

На мястото на "малките орли" в елита пък се завръща състава на Каляри, който по-рано днес победи с 1:0 като гост Бари и с общ резултат 2:1 момчетата на Клаудио Раниери отново си заслужиха правото да играят сред най-добрите в Италия. Героят за отбора от остров Сардиния се казваше Леонардо Паволети, който донесе промоцията на своя тим с гол в 94-ата минута.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за валежи в Западна България
Жълт код за валежи в Западна България
Олимпиакос разби Панатинайкос и се доближи само на една победа от титлата в Гърция, Везенков игра въпреки травмата
Олимпиакос разби Панатинайкос и се доближи само на една победа от титлата в Гърция, Везенков игра въпреки травмата