НОВИНИ

Вицепремиерът Нинова на среща с работници: Малките и средни фирми са гръбнакът на икономиката ни

вицепремиерът нинова среща работници малките средни фирми гръбнакът икономиката
bnt avatar logo
от БНТ
14:23, 30.04.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Вицепремиерът Корнелия Нинова се срещна с работници от текстилната индустрия.

"Такива фирми като вашата - малки и средни са гръбнакът на българската икономика. Държавата застава във ваша подкрепа. С помощта, която ние осигуряваме и вашите усилия, заедно трябва да спасим индустрията в тези тежки времена. Инфлацията, цените на тока и газа, доходите на хората в момента са най-важните въпроси. Правителството отпусна компенсации за фирмите, увеличи минималната работна заплата. Сега трябва да се справим с цената на газа. Имаме варианти за това", каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на министерството.

На срещата Корнелия Нинова е благодарила на работниците и ги е поздравила с предстоящия 1 май, ден на труда. Пред ръководството на завода тя е изтъкнала, че правителството трябва да помага на работодатели, които милеят за българското производство и българската икономика и които полагат усилия да я развиват.

„Лично аз и екипът на Министерството на икономиката и индустрията сме поставили като абсолютен приоритет запазването на българското производство. Правим всичко възможно да помогнем в тази трудна ситуация. Знам, че един от най-големите проблеми е нелоялната конкуренция и че държавата трябва да затегне митническия контрол върху вноса от трети страни на умишлено фактурирани занижени цени, за да можем да дадем подкрепа на българското производство“, допълни още тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марк Христов ще спори за бронза на Европейското първенство по джудо в София
Марк Христов ще спори за бронза на Европейското първенство по джудо в София
Русия обяви за формално замразен диалога със САЩ по стратегическата стабилност
Русия обяви за формално замразен диалога със САЩ по стратегическата стабилност