НОВИНИ

Вики Томова излиза на 1/4 финала в Богота тази вечер

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:34, 09.04.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Тенис
вики томова излиза финала богота вечер

Втората ракета на България при дамите Виктория Томова ще излезе тази вечер за своя първи 1/4 финал в турнир от сериите WТА 250, който се провежда в колумбийската столица Богота.

Българката ще се изправи срещу Нуриа Паризас-Диаз, №171 в световната ранглиста към момента. Срещата е трета на централния корт и се очаква да започне около 22 часа българско време, като, разбира се, часът може да се промени в зависимост от това кога приключат първите два 1/4 финала.

Двете тенисистки ще се изправят за първи път една срещу друга като залогът ще бъде дебютно участие в 1/2 финалите на турнир от подобна категория.

До момента Томова се справя страхотно в Колумбия, като записа две двусетови победи. Първо софиянката преодоля Ана-Лена Фридзам с 6:2, 6:3, а след това отстрани и №8 в схемата Яфан Уан от Китай.

Паризас-Диаз обаче не бива да бъде подценявана, тъй като тя започна от квалификациите на надпреварата и е в серия от четири поредни победи.

По-рано през сезона пък 29-годишната испанка спечели три поредни турнира от веригата ITF, което само допълва, че тя се намира в един от най-силните си периоди в кариерата.

Въпреки това, по-големият опит на това ниво е на страната на Томова и всички се надяваме именно той да и помогне по пътя към трети последователен успех и място в 1/2 финалите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария отлага отварянето на училищата с 3 седмици
Унгария отлага отварянето на училищата с 3 седмици
Николай Хаджигенов става депутат от 25 МИР-София
Николай Хаджигенов става депутат от 25 МИР-София