НОВИНИ

Вики Томова надви бивша №11 в света и влезе в основната схема в Линц

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:45, 06.02.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
вики томова надви бивша №11 света влезе основната схема линц
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова се класира за основната схема на WTA 250 турнира в Линц, Австрия, след като решителния кръг на квалификациите победи бившата №11 в света и финалистка от Ролан Гарос 2021 Анастасия Павлюченкова от Русия в три сета.

27-годишната софиянка се наложи с 6:3, 4:6, 6:3 за два часа игра срещу руската тенисистка, която беше извън корта за повече от шест месеца през миналата година заради контузия в коляното.

В първия сет двете си размениха общо седем пробива, като, за щастие, българката реализира четири срещу три за нейната съперничка и по този начин измъкна първата част с 6:3.

Във втората Павлюченкова започна по-силно и след ранен пробив си осигури аванс от 3:0, но Томова стигна до равенството при 3:3. До края на сета обаче Павлюченкова още два пъти взе подаването на Вики и в крайна сметка затвори частта след 6:4 в своя полза.

За радост, решителният трети сет стартира по мечтан начин за българката, която проби в откриващия гейм и набързо поведе с 2:0. Малко по-късно в деветия гейм Виктория Томова отново спечели подаването на рускинята, с което сложи и точка на спора след 6:3 в третата част.

По този начин първата ни ракета при дамите заслужи мястото си в основната схема в Линц, където тя може да срещне №2 в схемата Екатерина Александрова, №6 Петра Мартич, №7 Бернарда Пера, Ана Блинкова, Маркета Вондроушова или друга квалификантка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Атанасова: ГЕРБ е подкрепяла законопроекти на БСП, но не би влязла в коалиция с нея
Десислава Атанасова: ГЕРБ е подкрепяла законопроекти на БСП, но не би влязла в коалиция с нея
Димитър Кузманов: Мисля, че тепърва ще осъзнаем какво постигнахме
Димитър Кузманов: Мисля, че тепърва ще осъзнаем какво постигнахме