НОВИНИ

Виктор Генев: Предстои ни тежък мач срещу Левски, надявам се да играем в Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:24, 30.04.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
виктор генев предстои тежък мач левски надявам играем европа
Слушай новината

Капитанът на Ботев (Пловдив) Виктор Генев даде интервю за клубния сайт на "канарчетата", в което говори за отговорността да носиш капитанската лента на тима, целите на клуба и предстоящият двубой с Левски.

Бранителят сподели, че като капитан на отбора за него е най-важно тима да записва победи и да върви напред.

"Нямам за цел да изглеждам на терена по начин, по който да бъда харесан. За мен е важно отборът да печели, да вървим напред. Не знам дали професионален спортист, който умее да губи. Всеки, който излиза на терена дава максимума от себе си и иска да спечели, разбира се. Това е най-важното. Да бъдеш капитан на Ботев е сериозна отговорност", заяви Генев.

Юношата на Левски се върна и към сезон 2016/17, когато отново като част от "канарчетата" той вдигна Купата на България след успех във финала срещу Лудогорец.

"Периодът беше страхотен. Онзи отбор на Ботев имаше страхотни футболисти, страхотни характери, страхотен колектив в съблекалнята. Всичко беше много емоционално, защото успяхме да зарадваме много хора и това беше най-важното. Лично за мен емоцията в очите на хората беше най-важната", припомни си Виктор Генев.

Капитанът на Ботев говори още и за очакванията си от предстоящия мач срещу Левски в София и допълни, че надеждата му е "жълто-черните" да се класират за Европа.

"Напълно съм концентриран върху Ботев (Пловдив). Имам желание отборът да се развива повече. Има добра сплав между млади и опитни футболисти. Мисля, че в момента показваме доста добро ниво, но има още накъде да се развиваме. Надявам се с този професионализъм и работа, които са в момента в Ботев, да успеем да стигнем други висини и да играем в Европа. Това зависи всичко от нас все пак. Със сигурност ни предстои много тежък мач срещу Левски – сами виждате, че в последно време те са в подем. Вкъщи те играят още по-силно, но смятам, че с качествата, които имаме и с помощта на нашите верни фенове, които със сигурност ще напълнят сектора за гости ще ни дадат повече кураж и със себераздаване и усърдна работа се надявам да спечелим", коментира защитникът.

Накрая Генев разкри, че мечтае в най-скоро време "канарчетата" отново да започнат да играят домакинските си мачове на "Колежа"

"Мечтата ми е в най-скоро време привържениците на Ботев и всички, които милеят за отбора, скоро да имат възможността да гледат мачовете на "Колежа". Надявам се скоро време това нещо да бъде постижимо", завърши Виктор Генев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Татяна Дончева: Проблемът на управляващите е неспособността да вземат адекватни решения
Татяна Дончева: Проблемът на управляващите е неспособността да вземат адекватни решения
Ген. Атанасов: Убеден съм, че БСП ще остане в коалицията и след решението за военна помощ за Украйна
Ген. Атанасов: Убеден съм, че БСП ще остане в коалицията и след решението за военна помощ за Украйна