НОВИНИ

Виктория Томова даде само гейм на световната №42 по пътя си към четвъртфиналите в Хобарт

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:19, 10.01.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
виктория томова триумфира титлата валенсия
Снимка:
Слушай новината

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова записа втора категорична победа в основната схема на турнира от категория WTA 250 в Хобарт, Австралия, след като надигра в два сета германката Татяна Мария.

Най-добрата ни родна тенисистка, която намери място в надпреварата като "щастлива губеща" от квалификациите, се наложи над бившата полуфиналистка от Уимбълдън с 6:0, 6:1.

Томова изигра безспорно най-добрия си двубой от началото на сезона, като се нуждаеш от само един час, за да запише най-убедителния си успех в WTA тура при това срещу световната №42.

По този начин 28-годишната софиянка вече е в четвъртфиналите на турнира в Хобарт, където я очаква мач срещу втората в схемата Ема Наваро от САЩ или полякинята Магдалина Фрех, от която Вики допусна поражение във финалния кръг на квалификациите.

За българката това ще бъде общо четвърто участие в подобна фаза на надпревара на ниво WTA и първо такова от юни 2022-а година, когато нашето момиче беше сред най-добрите осем на турнира в Ийстборн, Великобритания.

Освен това за пръв път в своята кариера Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на състезание с ранг WTA 250, което се провежда на твърди кортове, а силното ѝ представяне в Хобарт може да помогне най-добрата ни тенисистка да запише рекордното класиране в световната ранглиста и да дебютира в топ 70.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кон за малко да обърне джипа на служители в община Разлог
Кон за малко да обърне джипа на служители в община Разлог
Във Варна са в готовност за извънредна имунизация срещу морбили заради епидемията в Румъния
Във Варна са в готовност за извънредна имунизация срещу морбили заради епидемията в Румъния