НОВИНИ

Виктория Томова излиза в битка за първи WTA финал в 18 часа

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:31, 10.04.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Тенис
страхотна вики томова първи полуфинал турнир сериите wта 250

Втората ракета на България Виктория Томова ще се надява тази вечер да продължи с великолепната си серия в Богота и да запише четвърти последователен успех в колумбийската столица.

26-годишната софиянка е само на крачка от достигането на първи финал в турнир на WTA, a последното препятствие е словачката Тамара Зиданшек.

По програма двете трябва да излязат в първия двубой за деня на централния корт в Богота, като срещата е предвидена да започне в 18 часа българско време.

Това ще бъде четвърти мач между Томова и Заданшек, като до момента словачката води с 2-1 успеха. Томова обаче спечели последната им среща през 2016 година в унгарския град Шегед, когато българката спечели първия сет с 6:1 гейма, а след това Тамара се отказа поради травма.

До момента в турнира Вики се справя отлично, като последователно надигра Ана-Лена Фридзам, Яфан Уан и Нуриа Парисас Диас, губейки само един сет по пътя си към 1/2 финалите.

Тези победи ще помогнат на нашето момиче и да се изкачи в световната ранглиста до рекордната за нея 126-та позиция. При нова победа тази вечер Томова ще стане и първа ракета на Бълкгария, изпреварвайки Цветана Пиронкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арест и глоби след незаконна вечеря за над 100 души в Париж
Арест и глоби след незаконна вечеря за над 100 души в Париж
В Италия се съмняват, че мафията влияе на ваксинирането
В Италия се съмняват, че мафията влияе на ваксинирането